Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 dne 9. 6. 2017, do 7:00 dne 12. 6. 2017 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 9. 6. 2017

Ob 9:00 smo na Policijski postaji zaslišali osumljenca kaznivega dejanja.

Ob 21:39 smo na glavni cesti v naselju Trgovišče ustavili voznika osebnega vozila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,63 ml/l), prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, zoper kršitelja pa bomo podali obdolžilni predlog na sodišče v Ormožu.

Ob 23:40 uri smo intervenirali v naselju Stanovno, na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do prepira in groženj med osebami. Zoper enega kršitelja pa je bilo odrejeno pridržanje do izstreznitve, saj kljub opozorilu, ni prenehal s kršitvijo. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

SOBOTA 10. 6. 2017

Ob 07:15 uri smo bili obveščeni, da je na območju naselja Obrež prišlo do poškodovanje ograje. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je neznani voznik neznanega vozila trčil v ograjo in jo poškodoval. Z zbiranjem obvestil policisti nadaljujejo.

NEDELJA 11. 6. 2017

Ob 4.30 uri so policisti v naselju Bukovci, začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Rezultat 0,67mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, zoper kršitelja pa bomo podali obdolžilni predlog na sodišče.

Ob 04.53 uri smo v naselju Libanja obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Opravljen je bil ogled kraja ter izdano obvestilo o odstopu.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 12. 6. 2017:
– ob rednem delu bodo policisti izvajali v cestnem prometu meritve hitrosti z laserskim merilnikom in ugotavljali prisotnost alkohola pri voznikih.

PRIPRAVILA:
Dušan Leben, policist I
in Edvard Cvetko, komandir