PETEK 6. 9. 2019

Ob 8:15 uri smo na mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom uspešno predali dva državljana Bangladeša, katera sta dne 5.9.2019 v večernem času nedovoljeno prestopila državno mejo izven mejnega prehoda.

Ob 8:54 uri smo bili obveščeni o oviri na vozišču Ljutomerske ceste v Ormožu. Voznik tovornega vozila je namreč že sam, pred prihodom patrulje na kraj, počistil oz. odstranil zemljo iz vozišča.

Ob 9:30 uri smo na regionalni cesti v naselju Ivanjkovci, tujcu srbskemu vozniku tovornega vozila, začasno odvzeli dokumente zaradi neplačila izrečene globe za prehitro vožnjo.

Ob 16:46 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na lokalni cesti v naselju Koračice. Udeležena je bila voznica službenega vozila. Patrulja je odstopila od ogleda kraja PN.

Ob 16:50 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na glavni cesti v naselju Cvetkovci. Udeleženo je bilo eno osebno vozilo. Obe osebi v vozilu, sta bili lahko telesno poškodovani, ena od le teh pa je bila z reševalnim vozilom odpeljana v ptujsko bolnišnico.

Ob 17:25 uri smo v Središču ob Dravi prijeli 4 državljane Irana, kateri so pred tem ilegalno vstopili v našo državo. Po končanem postopku bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Ob 17:50 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na regionalni cesti v naselju Hermanci. Udeleženo je bilo eno vozilo. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve določb ZPrCP.


SOBOTA 7. 9. 2019

Ob 4.45 smo v Ormožu na potniškem vlaku, kateri je pripeljal iz Središča ob Dravi prijeli 4 državljane Sirije, kateri so pred tem izven naselja Središče ob Dravi, nedovoljeno vstopili v našo državo.

Ob 8:46 uri smo bili obveščeni o poškodbi parkiranega osebnega avtomobila v naselju Velika Nedelja.

Ob 9:10 uri smo na mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom, uspešno predali štiri državljane Irana, kateri so dne 6.9.2019 v popoldanskem času nedovoljeno prestopili državno mejo izven mejnega prehoda.

NEDELJA 8. 9. 2019

Ob 1.23 uri smo v Loperšicah ustavili voznika kombiniranega vozila, državljana Slovenije, kateri je v vozilu prevažal 40 državljanov Pakistana, kateri so pred tem ilegalno vstopili v našo državo. Po končanih postopkih bodo osebe predane hrvaškim varnostnim organom. Zoper voznika pa bo na državno tožilstvo podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja.

Ob 01.30 smo prijeli še 5 državljanov Afganistana in 1 državljana Indije, kateri so bili skupaj z pred tem prijetimi državljani Pakistana.

Ob 09.00 uri smo na Mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom izročili štiri državljane Sirije.

Ob 09.05 uri smo bili obveščeni o delovni nezgodi v kraju Vinski vrh. Patrulja je na kraju ugotovila, da je lastnik opravljal dela na svoji strehi. Pri tem mu je spodrsnilo in je padel z višine treh metrov na tla, pri tem pa z glavo udaril v betonski robnik ter se hudo telesno poškodoval. Pripeljan je bil v Univerzitetni klinični center Maribor. Naknadno smo bili obveščeni, da je občan v UKC Maribor umrl za posledicami padca. Tuja krivda je izključena, zato bomo zadevo zaključili s poročilom na državno tožilstvo.

Ob 11.10 uri smo na Mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom izročili 20 državljanov Pakistana.

Ob 13:40 uri smo bili obveščeni o tatvini goriva na bencinskem servisu. Občan je najprej natočil gorivo v posodo, ki jo je imel v prtljažniku vozila in nato še v posodo za gorivo vozila. Na blagajni pa je plačal račun za natočeno gorivo v posodo vozila. Po opravljenem razgovoru z voznikom, je odšel na bencinski servis in poravnal račun za natočeno gorivo. Zadevo bomo zaključili s poročilom na državno tožilstvo.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 9. 9. 2019:

– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel);

Pripravila: Gregor Bezjak višji policist I
in komandir Edvard Cvetko višji policijski inšpektor II

Objavila: Sara Gabor