Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 28. 9. 2018, do 7:00 ure dne 1. 10. 2018 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 28. 9. 2018
Ob 11:05 uri smo bili obveščeni o sumu tatvine lesa v gozdu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je znana oseba posekala in odtujila 15 dreves in les odpeljala iz gozda. Sprejeta je bila ustna kazenska ovadba, po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 13:35 uri smo opravili intervencijo v naselju Podgorci, na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora med sosedoma oziroma je sosed žalil drugega, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 16:35 uri smo bili na kraju prometne nesreče v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznan voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in odpeljal s kraja. Dogodek smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 21.54 smo v Jastrebcih obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Ob 00.26 smo v Ormožu osebi zasegli neznane posušene rastlinske delce, za katere obstaja sum, da gre za prepovedane droge.

Ob 01.43 smo v Lahoncih vozniku osebnega avtomobila odvzeli vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Vozniško dovoljenje bomo skupaj u obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

Ob 05.38 smo v Ormožu obravnavali dogodek. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno in si poškodovala vozilo.

SOBOTA 29. 9. 2018

Ob 12:16 uri smo bili obveščeni o prerezanih pnevmatikah na osebnem avtomobilu v naselju Senešci. Evidentirali smo kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari.

Ob 20:15 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti v naselju Mali Brebrovnik. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

NEDELJA 30. 9. 2018

Ob 11:58 uri smo bili obveščeni o poškodbi vozila na parkirišču. Patrulja je na kraju ugotovila, da je neznani voznik z neznanim vozilom zaradi nepravilnega premika poškodoval vozilo prijavitelja. Zadevo smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 14:55 uri smo imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je v cestnem prometu vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bilo zaradi kršitve zaseženo vozilo in napisan bo obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 15:08 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije do katere je prišlo zaradi nepravilnega srečevanja. Povzročitelju je patrulja na kraju izdala plačilni nalog.

Ob 05.45 smo v Pavlovcih obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 1. 10. 2018:

– v času od 1. 10. pa do 14. 10. 2018 potekajo poostrene aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti »PEŠČEV«, kjer bomo, dajali poudarek predvsem na pešcih in voznikih, ki bi lahko z svojim ravnanjem ogrozili varnost pešcev.
– ob rednem delu bomo opravljali nadzor prometa s poudarkom predvsem na vožnji pod vplivom alkohola in prekoračitvami hitrosti.
PRIPRAVILA:
Mitja Novak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir