ČETRTEK 18. 10. 2018:
– Ob 8.35 smo posredovali v Središču ob Dravi, kjer smo obravnavali kaznivo dejanje goljufije
– Ob 11.49 smo posredovali v Ivanjkovcih, kjer smo od prijaviteljice sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Groženj,


PETEK 19. 10. 2018

Ob 13:00 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na parkirišču v Ormožu.

Ob 16:15 uri smo bili obveščeni o poškodovanju ključavnice na gospodarskem objektu v Pavlovskem Vrhu. Evidentirali bomo KD Poškodovanje tuje stvari.

SOBOTA 20. 10. 2018
Ob 11:38 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji. Na kraju nesreče ter pri zbiranju obvestil na terenu je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika trčil v pravilno parkiran osebni avtomobil ter s kraja odpeljal, da na bi o tem obvestil oškodovanca. Vozniku povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 17:54 urni smo obravnavali prometni dogodek in sicer je voznik kombiniranega vozila v naselju Bresnica trčil v srno. Vozniku je bilo na kraju izdano obvestilo o odstopu.


NEDELJA 21. 10. 2018

Ob 16.55 uri smo v naselju Mihalovci obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v obcestni jarek. Prav tako je omenjeni vozil tudi pod vplivom alkohola. Zoper povzročitelja bo podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče.

Ob 18.40 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije in udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.

Ob 00.05 uri smo bili obveščeni o požigu čebelnjaka v Mali vasi pri Ormožu. Patrulja je na kraju z ogledom ugotovila, da je neznani storilec požgal lesen čebelnjak. Materialna škoda, ki je pri tem nastala znaša po nestrokovni oceni 1.000 EUR. Evidentirano kaznivo dejanje Požiga in sledi zbiranje obvestil.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 22. 10. 2018:

– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti, ter kontrolo udeležencev v cestnem , kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola).

Pripravili:
Aleš Meško, višji policist I
Franc Lesjak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir