Na Kogu je v petek popoldne bila otvoritev novega odseka ceste Gomila – Kog, ki velja za eno večjih investicij na področju cestne infrastrukture v občini Ormož. Investicija je znašala nekaj čez 500 tisoč evrov in je obsegala razširitev, preplastitev, postavitev javne razsvetljave ter gradnjo pločnika. Po otvoritvi ceste je bilo še odprtje razstave z naslovom »Doma narejena darila«, ki so jo pripravile kmečke gospodinje s Koga. Zvečer pa turnir v malem nogometu.

Otvoritev ceste je sicer potekala v okviru DNEVOV TURIZMA, ki so potekali od 9. do 17. avgusta in jih tradicionalno organizirata domače turistično in kulturno društvo.

V soboto, 9. avgusta je potekalo kolesarjenje po šiponovi vinski cesti. Dogodek je organiziralo Športno društvo Kog. V sredo, 13. avgusta je potekalo keglanje s kroglo na vrvici za upokojence. Kegljanje za pokal TDK Kog je potekalo v organizaciji Društva upokojencev Zarja Kog, zvečer pa je Mladinska točka Kog pripravila letni kino.
V četrtek, 14. avgusta je bila oddaja radia Prlek Ormož “Špilamo in gučimo po domače”. Na prireditvi so sodelovali ljudski pevci in godci iz domačih krajev in tudi od drugod iz Slovenije. Oddajo je povezoval Peter Kirič.
V soboto, 16. avgusta pa so potekala osrednja dogajanja Dnevov turizma. Začeli so s 7. festivalom vin, kjer so prisostvovale vinske kraljice iz Slovenije in vitezi vina. Po festivalu je sledila postavitev klopotca in program pred staro trto. Dosedanja vinska kraljica, Špela Borko, se je poslovila od svojega dvoletnega mandata vinske kraljice, nova, 4. kogovska vinska kraljica pa je postala Polona Kolarič. Novo vinsko kraljico je okronal župan občne Ormož, Alojz Sok.

Za zaključek DNEVOV TURIZMA pa so v nedeljo, 17. avgusta bile še vinogradniške vaške igre.