Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 20 9. 2019, do 7:00 ure dne 23. 9. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 20. 9. 2019

Ob 13.38 smo bili obveščeni, da je v kraju Pavlovski vrh voznik avtobusa poškodoval streho ene od stanovanjskih hiš in odpeljal s kraja. Vozilo in voznik sta bila kasneje ustavljena v Moškanjcih. Voznik, državljan Avstrije je bil kaznovan zaradi povzročitev prometne nesreče in ker na kraju ni nudil oškodovancu svojih podatkov.

Ob 16.11 smo bili napoteni na intervencijo v Podgorce, kjer je kršitelj soseda žalil in se do njega nedostojno vedel. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 19.09 uri smo bili od občanke iz Ormoža obveščeni, da jo zasleduje sumljiva oseba. Na kraju smo okoliščine preverili, vendar kršitve nismo zaznali. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo.

Ob 23.28 uri smo v naselju Stanovno obravnavali prometno nesrečo prve kategorije, kjer je voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal iz vozišča. V vozilu je bil sam. Po preverjanju pogojev za udeležbo v prometu je bilo v preizkusu alkoholiziranosti ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je vrednost rezultata preizkusa pokazala 0,49 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana, odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

SOBOTA 21. 9. 2019

Ob 08.00 uri smo bili obveščeni o kršitvi JRM v gostinskem lokalu v Ormožu, kjer je vinjen gost fizično napadel drugega gosta in ga pri tem telesno poškodoval po roki. Zaradi poškodbe je poškodovani iskal zdravniško pomoč. Oškodovanec je zoper storilca podal predlog za pregon kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe in bo zoper storilca podana kazenska ovadba na tožilstvo na Ptuju.

Ob 09.45 uri smo bili obveščeni, da se v Središču ob Dravi že več dni na telefon ne oglaša starejši občan. Na kraju so policisti ugotovili, da je oseba v stanovanjski hiši, katero so s posegom odprli gasilci, mrtvaški oglednik iz ZD Ormož pa je ugotovil naravno smrt. Ker je tuja krivda izključena bo na ODT Ptuj podano poročilo.

Ob 13.45 uri smo bili s strani občanke, katera je dne 20.9.2019 naznanila izgubo denarnice z dokumenti, obveščeni da je le to našla z vso vsebino, zato je zadeva zaključena.

Ob 18.02 smo bili napoteni v Podgorce, kjer je moški pri plezanju na traktorsko prikolico padel in se poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Ptuj. Tuja krivda izključena.

Ob 02.24 smo bili napoteni v Rucmance, kjer smo obravnavali kaznivo dejanje »nasilje v družini«. Partnerja sta se sprla, pri tem pa je moški fizično napadel partnerko. Zoper njega smo odredili pridržanje, izrekli smo mu prepoved približevanja, zoper njega pa bomo podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

Ob 06.06 smo bili napoteni na Krčevino, kjer je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo.

NEDELJA 22. 9. 2019

Ob 10.30 smo v Središču ob Dravi prijeli državljana Indije, kateri je na nedovoljen način prestopil državno mejo. Prepeljan je bil na PP Ormož in bo po končanem postopku izročen hrvaškim varnostnim organom.

Ob 19:40 uri smo na glavni cesti v naselju Trgovišče ustavili državljana Indije, sicer voznika tovornega kombija tujih registracij (Italije). Med postopkom je bilo ugotovljeno, da v tovornem delu vozila prevaža šestnajst državljanov Pakistana, kateri so predhodno ilegalno prestopili državno mejo na območju Središče ob Dravi. Voznik bo priveden v postopek k preiskovalnemu sodniku na Ptuju, državljane Pakistana pa bomo po končanem postopku izročili hrvaških varnostnim organom.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 23. 9. 2019:

– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel);

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir