Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 29. 11. 2019, do 7:00 ure dne 30. 11. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 29. 11. 2019:

Ob 7.40 smo v eni od trgovin v Ormožu obravnavali tatvino. Ko bo storilec izsleden sledi zoper njega kazenska ovadba.

Ob 12.36 smo obravnavali poškodbo parkiranega vozila v Ormožu.

Ob 17.12 smo bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom v Ormožu. Neznani voznik je trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal. Ugotovili smo registrsko številko vozila, ko bomo našli pobeglega voznika, zoper njega sledi ustrezen ukrep.

Ob 23.30 je bil v naselju Veličane zaustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je vozil v cestnem prometu pod vplivom alkohola, saj je imel 0.58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog za Okrajno sodišče v Ormožu.

SOBOTA 30. 11. 2019

Ob 07.00 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Voznik osebnega vozila je trčil v srno. Izdano mu je bilo obvestilo o odstopu.

Ob 12.57 smo bili obveščeni o goljufiji v eni izmed trgovin v Ormožu. Ko bosta storilca izsledena, sledi zoper njiju kazenska ovadba.

NEDELJA 1. 12. 2019

Ob 13.37 smo bili obveščeni o nesreči pri jahanju. In sicer je jezdec padel s konja in se telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v bolnico Ptuj. Na kraju je bilo ugotovljeno, da pri ježi ni uporabljal zaščitne čelade, prav tako je bila izključena tuja krivda. Zato bomo na državno tožilstvo napisali poročilo o dogodku.

Ob 14.48 in ob 16.09 smo bili obveščeni o prometnih nesrečah I. kategorije. Voznika osebnih vozil sta trčila v srni. Izdano jima je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 16.38 smo pri nedovoljenem prehodu državne meje prijeli šest drž. Sirije. Po končanem postopku bodo tujci vrnjeni Hrvaškim varnostnim organom.

Ob 18.49 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Patrulja je na kraju ugotovila, da sta se dve osebi verbalno prepirali in med seboj žalili. Obema kršiteljema so policisti na kraju izdali plačilna naloga zaradi kršitve določil po Zakonu o javnem redu in miru.

Ob 19.25 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbi divjadi. Patrulja je na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 2. 12. 2019:

– Kljub dokaj ugodnemu stanju prometne varnosti je na območju PU Maribor še vedno velika problematika kršitev cestno-prometnih predpisov. V novembru 2019 se je bistveno poslabšala varnost pešcev v cestnem prometu, saj skoraj vsakodnevno obravnavamo prometne nesreče, v katerih so udeleženi pešci. Najpogostejša vzroka prometnih nesreč z udeležbo pešcev sta neupoštevanje pravil o prednosti voznikov motornih vozil na prehodih za pešce in kršitve pešcev (nepravilna hoja, nepravilno prečkanje, neupoštevanje svetlobnih prometnih znakov…). Največ prometnih nesreč z udeležbo pešcev se zgodi tako v naseljih, kot tudi izven naselij, v časovnih intervalih, ko je vidljivost zmanjšana (pozni popoldanski ali večerni čas) ali se vozne razmere poslabšajo (dež, sneg…).
– Prav tako bomo dajali poudarek na psihofizičnem stanju udeležencev v cestnem prometu in upoštevanju omejitev hitrosti.

PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir