Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 21.2.2020, do 7:00 ure dne 24. 2. 2020 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 21. 2. 2020

Ob 7.05 smo vozniku vrnili začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katero mu je bilo odvzeto dne 19.2.2020.

Ob 09.00 uri je občan naznanil tatvino torbice z vsebino, katera je bila izvršena na območju PP Maribor I in bo zadeva odstopljena krajevno pristojni PP Maribor I.

09.25 smo v Pavlovcih kontrolirali voznika osebnega avtomobila, kateremu je potekla veljavnost registrskih tablic. Vozniku je bil kot odgovorni osebi pravne osebe izdan plačilni nalog, zoper pravno osebo pa sledi hitri postopek pri prekrškovnem organu PP Ormož.

Ob 12.04 uri smo bili obveščeni o travniškem požaru v naselju Lahonci, kjer smo ugotovili, da je zgorelo cca. 50 m2 podrasti ob gozdu. Materialna škoda ni nastala in smo zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 16.10 smo hrvaškim policistom vrnili sedem tujcev, kateri so bili prijeti dne 20.2.2020 pri ilegalnem prehodu državne meje.

Ob 15.45 smo obravnavali kaznivo dejanje tatvine ključev in bo zoper neznanega storilca podana kazenska ovadba.

Ob 16.54 uri smo bili obveščeni o intervenciji gasilcev PGD Ormož na parkirišču v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do izlitja olja iz parkiranega vozila, zato so gasilci madež sanirali. Materialna škoda ni nastala.

Ob 18.00 uri smo v azilni dom odpeljali dva tujca, katera sta bila prijeta pri ilegalnem prehodu državne meje dne 20.2.2020.

Ob 18.30 uri smo k dežurnemu preiskovalnemu sodniku OS na Ptuju privedli storilca kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, kateri je bil prijet pri storitvi dne 20.2.2020. Zoper osumljenca je bil odrejen pripor.

Ob 19.28 uri smo V Krčevini obravnavali dogodek, kjer je voznik osebnega vozila trčil v srno. Od ogleda smo odstopili.

SOBOTA 22. 2. 2020

Ob 11:46 smo bili obveščeni, da je na lokalno cesto v naselju Zagorje padlo drevo in močno ovira promet. Na kraju so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Koračice, drevo odstranili iz vozišča.

Ob 13:40 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije v naselju Središče ob Dravi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je neznani voznik osebnega avtomobila znamke RENAULT, zelene barve, med vožnjo zaletel v pred seboj vozeči avtomobil in odpeljal s kraja. Dogodek smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 14:52 uri smo bili obveščeni, da je pes na območju Lahoncev v lovišču pokončal srnjaka. Po vseh zbranih obvestilih bomo zoper lastnika psa podali predlog drugemu prekrškovnemu organu zaradi kršitev določil Zakona o lovstvu in divjadi.

Ob 16:40 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v naselju Središče ob Dravi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila udeležena voznica osebnega avtomobila in voznik kmetijskega traktorja. V trčenju je nastala manjša materialna škoda ter smo v skladu s določili Zakona o pravilih cestnega prometa odstopili od ogleda.

Ob 16:42 uri smo bili obveščeni, da je neznanec s sekiro prišel v gostinski lokal v Središču ob Dravi ter razbil inventar v lokalu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je oseba prišla v gostinski lokal ter poškodovala točilni pult in stekleno steno. Sprejet je bil predlog za pregon ter odstop od pregona za kaznivo dejanja poškodovanja tuje stvari.

Ob 22:10 smo izven naselja Hajndl obravnavali prometni dogodek, kjer je voznica osebnega avtomobila trčila v srno.

NEDELJA 23. 2. 2020

Ob 10.03 smo bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom na Hardeku. Neznani voznik, neznanega vozila je trčil v ograjo podjetja in s kraja odpeljal. Po zbiranju obvestil smo izsledili voznico osebnega avtomobila, katera je povzročila prometno nesrečo in s kraja odpeljala. Zoper kršiteljico sledi hitri postopek.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 24. 2. 2020:

– Ob rednem delu bomo opravljali kontrolo prometa, s poudarkom na ugotavljanju psihofizičnega stanja voznikov in hitrosti vožnje.

PRIPRAVILA:
Gregor Bezjak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir