Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 2. 10. 2020, do 7:00 ure dne 5. 10. 2020 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 2. 10. 2020
Ob 12:47 uri smo bili obveščeni s strani krajana, da se je k njim zatekel neznani pes. Na kraju je bil s pomočjo vgrajenega čipa ugotovljen lastnik psa. Skrbniku psa je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o zaščiti živali.

Ob 18.00 uri smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v naselju. Policisti so opravili ogled kraja dejanja, sledi zbiranje obvestil in ob zaključku kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Ob 22.52 uri smo obravnavali kaznivo dejanje ponarejanje denarja. Sledi zbiranje obvestil, ter kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Ob 02.10 uri so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je prišlo do prepira med osebami na zasebni zabavi. Po vseh zbranih obvestilih bomo zoper kršitelje ukrepali v skladu z zakonom o javnem redu in miru.


SOBOTA 3. 10. 2020

Ob 1.00 uri smo bili obveščeni o poškodbi osebe. Policisti so na kraju ugotovili, da je poškodovani osebi spodrsnilo na talnih ploščicah in je padel. Na kraj so prišli delavci reševalne službe z dežurnim zdravnikom, kateri je oseba pregledal in ugotovil, da je oseba zadobila lahko telesno poškodbo, odrgnino v predelu glave. Ker je tuja krivda na kraju bila izključena, so policisti zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

NEDELJA 27. 9. 2020
Ob 8.25 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kat. In udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju udeležencu izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 20:40 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na glavni cesti v naselju Obrež, Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neupoštevanja pravil prednosti trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil. Med ogledom je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal 0,89 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Povzročitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje, zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa pa bomo zoper njega podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 21:35 uri smo intervenirali v naselju Ivanjkovcih kjer je bilo ugotovljeno, da je prišlo do prepira in pretepa med dvema osebama ter uporabe baseball palice v pretepu, zoper osumljenca bomo podali kazensko ovadbo za Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 5. 10. 2020:
– v času od 5. 10. 2020 pa do 18. 10. 2020 se bo na območju Policijske uprave Maribor izvaja poostren nadzor za zagotavljanje večje varnosti pešcev.
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, višji policist I
in Darko Zamuda, v.d. komandirja