Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7.00 ure dne 12. 2. 2021, do 7.00 ure dne 15. 2. 2021 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 12. 2. 2021
Ob 09:00 uri smo sprejeli prijavo o sumu tatvine lesa na območju Središča ob Dravi, na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za daljši spor v zvezi zemljišča, po vseh zbranih obvestilih bomo dogodek ustrezno zaključili.

Ob 11:50 uri smo na enoti sprejeli dva prijavi kaznivega dejanja Zalezovanje, po vseh zbranih podatkih bomo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

SOBOTA 13. 2. 2021

Ob 07:21 smo bili obveščeni o kršitvi JRM na območju naselja Runeč, na kraju je z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da ni bilo podanih elementov prekrška JRM, prijavitelju je bil izdan plačilni nalog po določilih ZJRM-1.

Ob 09:51 smo bili obveščeni o kršitvi JRM na območju mesta Ormož, na kraju je z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da ni bilo podanih elementov prekrška JRM, prijavitelju je bil izdan plačilni nalog po določilih ZJRM-1.

Ob 14:10 uri smo bili obveščeni o pojavu dveh oseb na obvoznici Ormož – sum ilegalnega prehoda državne meje. Na kraju je bilo ugotovljeno, da ne gre za ilegalni prestop državne meje.

Ob 20.31 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda ter plačilni nalog zaradi kršitve ZNB.

Ob 21.25 uri smo pri voznici osebnega avtomobila ugotovili, da je vozila pod vplivom alkohola. Proti potrdilu ji je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje ter prepovedana nadaljnja vožnja.

NEDELJA 14. 2. 2021

Ob 19.15 smo imeli v Pavlovcih v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je hitri test na prepovedane droge bil pozitiven. Vozniku smo prepovedali nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje, prav tako pa je bil odrejen strokovni pregled. Vozniško dovoljenje bomo poslali skupaj z obdolžilnim predlogom na pristojno sodišče.


Napoved aktivnosti za ponedeljek 15. 2. 2021:

– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.), ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje virusa »Covid-19«.

Pripravil: Jože Šprah, mag. jav. upr.
komandir