Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 30. 4. 2021, do 7. ure dne 3. 5. 2021 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 30. 4. 2021

Ob 8.20 nas je oškodovanec iz Lahonec obvestil, da mu je neznani storilec poškodoval živo mejo. Zadevo bomo s poročilom odstopili na ptujsko državno tožilstvo.

Ob 12.02 nas je voznik osebnega avtomobila obvestil, da je v gozdu na lokalni cesti Dobrava – Litmerk, trčil v srno, katera je s kraja zbežala. Patrulja je odstopila od ogleda kraja prometne nesreče in v tej zvezi izdala potrdilo.

Ob 12.05 smo bili obveščeni o najdbi poginulega srnjaka, v bližini igrišča velikonedeljskega župnišča. Za odstranitev srnjaka je poskrbel lovec LD Velika Nedelja.

Ob 19.00 smo osebi proti potrdilu zasegli ročno zvit delno pokajen cigaret s posušenimi rastlinskimi delci zeleno – rjave barve, za katero obstaja sum da gre za prepovedano drogo. Zaseženi delci bodo poslani na preliminarni test in v primeru pozitivnega rezultata sledi zoper kršitelja hitri prekrškovni postopek.

Ob 19.25 smo v naselju Lasigovci obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljala v obcestni jarek in nato na travnik ter si pri tem poškodovala vozilo. Povzročiteljici je bila na kraju izdan plačilni nalog.

SOBOTA 1. 5. 2021

Ob 12.38 je patrulja na lokalni cesti v naselju Žerovinci, ustavila in kontrolirala 45 letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil pozitiven – 0,69 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, brez tolerance. Ker se voznik ni strinjal z zapisnikom o preizkusu alkoholiziranosti, mu je bil odrejen strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Na podlagi 24. člena ZPrCP mu je bilo odrejeno pridržanje na PP Ormož. Odvzeto vozniško dovoljenje bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na ormoško sodišče.

Ob 14.10 smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na lokalni cesti v naselju Ivanjkovci. 65 letni voznik kolesa z motorjem je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča, zapeljal preko bankine na brežino, nato pa v obcestnem jarku padel in se telesno poškodoval. Na kraju je ekipa NMP z dežurno zdravnico iz ZD Ormož, nudila vozniku prvo pomoč. Voznik je bil s kraja odpeljan v ptujsko bolnišnico na opazovanje. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil pozitiven – 1,00 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, brez tolerance. Odvzeto vozniško dovoljenje bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na ormoško sodišče. Za vožnje preblizu desnega roba vozišča – povzročitev prometne nesreče, je bil vozniku izdan plačilni nalog zaradi kršitve po ZPrCP.

Ob 17.51 je patrulja na lokalni cesti v naselju Veliki Brebrovnik, ustavila in kontrolirala 57 letnega voznika motornega kolesa. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil pozitiven – 0,56 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, brez tolerance. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan/vročen plačilni nalog zaradi kršitve po ZPrCP.

Ob 19.00 je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.43 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku na kraju proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog po ZPrCP.

Ob 19.28 so ponovno imeli policisti v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.66 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku na kraju proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj s predlogom za uvedbo postopka o prekršku poslano na Okrajno sodišče.

Ob 19.54 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja na kraju z zbiranjem obvestil ugotovila, da je prišlo do fizičnega napada ene osebe nad drugo. Pri tem je bila napadena oseba z reševalnim vozilo odpeljana v SB Ptuj. Policisti zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja Nasilništva. Po vseh zbranih obvestilih bo na državno tožilstvo napisana kazenska ovadba.

Ob 20.40 smo bili obveščeni, da je v stanovanju onemogla oseba. Na kraj so prišli tudi gasilci, kateri so na silo vstopili v stanovanju, kjer pa je bila močno vinjena oseba. V razgovoru je bilo ugotovljeno, da je oseba ključ od stanovanja izgubila in namerno klicala na pomoč. Gasilci so zamenjali ključavnico, po posvetu z državnim tožilcem so policisti zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 20.50 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.90 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku na kraju proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj s predlogom za uvedbo postopka o prekršku poslano na Okrajno sodišče.

Ob 20.57 je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.06 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku na kraju proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje, saj je bil voznik začetnik, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 22.40 je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kjer je bilo v postopku ugotovljeno, da je v cestnem prometu vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Kršitelju na kraju vozilo zaseženo in zoper njega bo na okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku.

Ob 2.11 smo bili obveščeni o motenju nočnega počitka z glasno glasbo. Patrulja ob prihodu na kraj je sama zaznala glasno glasbo , zaradi česar je bil kršitelju izdan plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

NEDELJA 2. 5. 2021

Ob 12.08 smo bili obveščeni, da oseba v SB Ptuj išče zdravniško pomoč, kateri je bil pretepen s strani znane osebe. Policisti so z zbiranjem obvestil, da gre v danem primeru za utemeljen sum kaznivega dejanja Nasilja v družini in je eni osebi bila na podlagi ZKP odvzeta prostost. Z zbiranjem obvestil policisti nadaljujejo in bodo po zbranih obvestili na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju podali kazensko ovadbo.

Ob 12.14 smo bili obveščeni o poškodovanju prometnega znaka. Policisti so na kraju ugotovili, da je prometni znak zaradi slabe pritrditve padel po nabrežni v obcestni jarek.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 3. 5. 2021:
– v dnevnem času bomo na postajnem območju nudili asistenco mobilnemu radarju.
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.), ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje širjenja virusa »Covid-19«.

Pripravili policisti PP ORMOŽ