Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7.00 dne 7. 5. 2021, do 7.00 dne 10. 5. 2021 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 7. 5. 2021

Ob 19.55 smo na lokalni cesti ustavljali voznika osebnega avtomobila, kateri ni upošteval znakov policista in nadaljeval vožnjo, ne da bi ustavil. Po nekaj 10 metri je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča in trčil v obcestnem jarku. Med ogledu kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0.94 ml/l alkohola v izdihanem zraku, zaradi vožnje pod vplivom alkohola mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, zaradi neupoštevanja znakov policista in vožnje pod vplivom alkohola bo zoper kršitelja podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu, zaradi povzročitve prometne nesreče pa mu je na kraju bil izdan plačilni nalog.


SOBOTA 8. 5. 2021

Ob 21.38 je patrulja imela v postopku voznika, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.36 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje, voznik izključen iz prometa in izdan plačilni nalog.

Ob 23.23 so policisti opravili ogled kraja prometne nesreče I. kat. Do katere je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Udeležencu na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 02.50 so policisti pri ilegalnem prehodu državne meje prijeli tri tujce in sicer drž. Čada. Gane in Toga. Po končanem postopku so vsi trije tujci bili vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

NEDELJA 9. 5. 2021

Ob 14.10 smo v Cvetkovcih v cestnem prometu ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo, na okrajno sodišče bo podan predlog za uvedbo postopka o prekršku.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 10. 5. 2021:

– v dnevnem času bomo na postajnem območju nudili asistenco mobilnemu radarju.
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.), ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje širjenja virusa »Covid-19«.

Pripravili polisti PP ORMOŽ