Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 8. 3. 2013 do 7:00 ure dne 11. 3. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 8. 3. 2013
Ob 12:55 uri so v Ormožu obravnavali poškodbo vozila na parkirišču.

SOBOTA 9. 3. 2013

Ob 18:14 uri so v naselju Vičanci obravnavali sosedski spor, pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da je pri sporu prišlo do fizičnega obračunavanja, kršitelju je bil izdan plačilni nalog v zvezi kršitev določil ZJRM-1.

NEDELJA 3. 3. 2013

Nismo obravnavali interventnih dogodkov.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 11. 3. 2013:

V času od 11. 3. 2013 do 17. 3. 2013 bomo policisti policijske postaje Ormož izvajali akcijo pod imenom SEATBEL. Gre za evropsko usklajen nadzor cestnega prometa nad uporabo varnostnih pasov v vozilih. Nadzor prometa poteka hkrati po vseh državah evropske unije.

Vzporedno bo potekala tudi preventivna akcija »NAMIG, KI TI REŠI ŽIVLJENJE« S to akcijo bodo policisti opravljali nadzor na mestih, ko se vozniki iz večjih parkirišč pričnejo vožnjo in se nameravajo vključiti na glavno cesto. V primeru zaznanih kršitev neuporabe varnostnega pasu, bodo policisti s kretnjo roke voznike opozorili, da se pripnejo.

Privezanost z varnostnim pasom je na območju občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž zelo pomemben dejavnik, ki vpliva na posledice prometnih nesreč. Policisti svetujemo, da starši oz. vozniki pred pričetkom vožnje poskrbijo, da so otroci in mladoletne osebe privezane z varnostnim pasom. To velja tudi za ostale potnike in seveda voznike.

Z redno uporabo varnostnega pasu bomo zagotovo zmanjšali najhujše posledice v prometnih nesrečah, ki statistično izstopajo ravno takrat, ko udeleženci v prometnih nesrečah niso bili privezani z varnostnim pasom. To se kaže kot posledica lahkih in hudih telesnih poškodb kot tudi smrti.

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policajski inšpektor II