Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 19. 4. 2013 do 7:00 ure dne 22. 4. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:


PETEK 19. 4. 2013

Ob 11:12 so bili obveščeni o poskusu samomora v Savcih. Starejša ženska je vzela preveliko količino tablet, reševalci iz Zdravstvenega doma Ormož so ji pravočasno nudili pomoč.

Ob 19:10 uri so v naselju Središče ob Dravi ustavili voznika osebnega avtomobila, kateremu so bile zaradi obrabljenih pnevmatik začasno odvzete registrske tablice, v postopku pa je bil tudi opravljen hitri test za ugotavljanje prisotnosti simptomov prepovedanih drog ter odrejen strokovni pregled. Ukrep sledi po znanih rezultatih.

Ob 20:18 so opravili intervencijo v naselju Godeninci, na kraju je bilo ugotovljeno, da je moški, ki je pred tem opravljal dela s traktorjem, napadel druge. Kršitelju je bil izdano plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 20:30 uri so na regionalni cesti v naselju Ivanjkovci opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije, zaradi prometnega dogodka. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 20:40 uri so na lokalni cesti v naselju Trgovišče opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije zaradi prometnega dogodka. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 04:50 uri so na lokalni cesti v naselju Cvetkovci opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije zaradi prometnega dogodka. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

SOBOTA 20. 4. 2013

Ob 07.00 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju Podgorci. Ugotovljeno je bilo, da ne gre za kršitev ampak za motenje posesti. Udeleženca sta bila napotena na zasebno tožbo.

Ob 15.56 uri so v Hranjigovcih obravnavali prometno nesrečo z lahko telesno poškodbo do katere je prišlo zaradi neupoštevanja pravil prednosti. V predmetni zadevi bo na Okrajno sodišče Ormož podan obdolžilni predlog.

Ob 02.35 uri so v Grabah obravnavali dogodek in sicer je oseba sama padla ter se poškodovala po glavi, ter je bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnico Ptuj. Zadeva je zaključena z uradnim zaznamkom.


NEDELJA 21. 4. 2013

Ob 11.29 smo v naselju Ormož obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, katero je povzročila voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v voznika osebnega avtomobila. Povzročiteljici je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, saj je ob preizkusu alkoholiziranosti z alkotestom napihala 0.48 mg/liter izdihanega zraka.

Ob 18:18 uri so opravili intervencijo v naselju Rucmanci, kjer sta se med sabo sprla izvenzakonska partnerja, pri čemer je partnerica z motiko udarila partnerja. Ker smo pri zbiranju obvestil ugotovili, da v navedeni družinski skupnosti nasilje traja že dalj časa, je bil kršiteljici na kraju kršitve izrečen ukrep prepovedi približevanja ter evidentirano kaznivo dejanje »Nasilje v družini«..

Ob 19:49 uri so v Ormožu obravnavali požar, kjer je zagorela protihrupna ograja pri Centru za starejše občane Ormož.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 22. 4. 2013:

– ob rednem delu bomo opravljali tudi kontrolo hitrosti z laserskim merilnikom.

PRIPRAVILA:
Aleš Meško, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II