Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 12. 7. 6. 2013 do 7:00 ure dne 15. 7. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 12. 7. 2013

Ob 11:06 uri so policisti v Žerovincih opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije. Do nesreče je prišlo zaradi neupoštevanja prednosti med voznikom kolesa z pomožnim motorjem in voznico osebnega avtomobila. Povzročitelju prometne nesreče, vozniku kolesa z pomožnim motorjem so policisti na kraju izdali plačilni nalog.

Ob 16.40 uri so policisti v naselju Hum pri Ormožu opravili ogled kraja kaznivega dejanja »Tatvine«, kjer je neznani storilec odtujil traktorske brane. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

SOBOTA 13. 7. 2013

Ob 22.30 uri so policisti opravili ogled prometne nesreče s udeležbo divjadi na regionalni cesti Polenšak – Bratislavci. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 03.10 uri so policisti opravili ogled prometne nesreče v naselju Bresnica, kjer je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal z ceste in se prevrnil na bok. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

NEDELJA 14. 7. 2013

Ob 16.17 uri je bil v Cvetkovcih ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je bil preskušen s alkotestom, rezultat preskusa je bil 1,21 mg/l . Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče Ormož.

Ob 21.40 uri smo opravili ogled prometne nesreče s udeležbo divjadi na regionalni cesti Krčevina – Miklavž pri Ormožu, pri odcepu za Vinski Vrh. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 15. 7. 2013:

Opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti, prav tako bomo opravljali kontrolo prometa vključno z meritvami hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.

PRIPRAVILA:
Gregor Bezjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II