Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 6. 7. 2012 do 7:00 ure dne 9. 7. 2012 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 6. 7. 2012

Ob 11.19 so bili obveščeni, da v Zdravstvenem domu išče zdravniško pomoč udeleženec prometne nesreče. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar zaradi nepravilne smeri vožnje trčil v voznika osebnega avtomobila. Kolesar se je pri tem lahko telesno poškodoval.

Ob 13.47 so bili obveščeni o prometni nesreči v Ormožu. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila na parkirnem prostoru zaradi nepravilnega premika z vozilom trčila v parkiran osebni avtomobil. Izdan ji je bil plačilni nalog.

Ob 16.47 uri so bili napoteni v Stanovno, kjer je voznik trčil v brajde in sadno drevje ob cesti. Opravljen je bil ogled, voznik, kateri je na kraju pustil le vozilo, pa se je nato javil policistom in oškodovancu.

Ob 16.57 so bili napoteni v Ivanjkovce, kjer je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo.

Ob 19:10 uri so bili obveščeni o podrtem starem drevesu v Središču ob Dravi, katero je oviralo promet. Obveščeno je bilo Komunalno podjetje Ormož, kateri so poskrbeli za saniranje drevesa.

Ob 21:00 uri so intervenirali v naselju Hermanci, kjer pa niso zaznali elementov prekrška, zato je bilo prijaviteljici izdan plačilni nalog v zvezi lažne naznanitve intervencije.

Ob 00:40 uri so bili napoteni v Šalovce, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srnjaka in si poškodovala vozilo.
SOBOTA 7. 7. 2012

Ob 16.01 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju Hranjigovci. V postopku je bilo ugotovljeno, da ne gre za kršitev javnega reda in miru ampak družinske nesporazume, zaradi katerih so bili udeleženci napoteni na zasebno tožbo in je zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 23.06 so v Žerovincih obravnavali povoženje divjadi.

NEDELJA 8. 7. 2012

Ob 17.50 uri so v Cvetkovcih obravnavali požar slame na njivi ob železniški progi. Požar so pogasili gasilci PGD Velika Nedelja in Podgorci. Do požara je prišlo po vsej verjetnosti od iskrenja ob zaviranju vlaka. Materialna škoda in nastala in je zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 17.45 uri so v Malem Brebrovniku obravnavali prometno nesrečo z lahko telesno poškodbo v kateri je bilo udeleženo eno vozilo. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 9. 7. 2012:

Tekom dneva bomo izvajali meritve hitrosti z radarjem.

Pripravila:
Jožef Magdič, policist I
in
Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II