Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00, dne 18. 6. 2021, do 7.00, dne 21. 6. 2021, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 18. 6. 2021
Ob 7.41 smo bili obveščeni o poškodovanju betonskih stebrov in jeklenice v Vinskem Vrhu. Po opravljenem ogledu smo evidentirali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari.

Ob 9.35 nas je pošteni najditelj obvestil, da je pred dvema dnevoma okrog 12.00, na bankomatu pri Novi KBM v Ormožu, našel 30 EUR gotovine oziroma bankovca v apoenih 10 in 20 EUR.

Ob 20.15 smo v naselju ustavili voznika kolesa z motorjem. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je mladoletnik vozilo vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, vozilo in registrske tablice zasežene, zoper kršitelja pa bomo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 21.15 smo bili obveščeni o tatvini vrtne kosilnice na območju naselja Podgorci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v zadnjem tednu iz nezaklenjene garaže odtujil vrtno kosilnico. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

SOBOTA 19. 6. 2021
Ob 11.50 smo obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini. Osumljencu smo izrekli prepoved približevanja določeni osebi.
Ob 22.21 smo imeli v postopku voznika OA, za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil vozilo pod vplivom alkohola (0.61 mg/l). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper kršitelja pa bomo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

NEDELJA 20. 6. 2021
Ob 00.50 smo imeli v postopku voznika OA, za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil vozilo pod vplivom alkohola(1.40 mg/l). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper kršitelja pa bomo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu

Ob 05.56 smo kontrolirali voznika, ki je v vozilu prevažal štiri drž. Iraka, kateri so na nedovoljen način vstopili v državo. Zoper 2 osebi odrejeno pridržanje po zakonu o kazenskem postopku, zadeva je v obravnavi zaradi suma storitve KD »Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države«
.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 21. 6. 2021:
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).
– prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.