Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 19. 2. 2013 do 7:00 ure dne 20. 2. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK 19. 02. 2013

Ob 07:57 uri so obravnavali prometno nesrečo I. kategorije in sicer poškodbo vozila na parkirnem prostoru na območju Svetega Tomaža, o zadevi smo napisali uradni zaznamek.

Ob 16:10 uri so obravnavali prometno nesrečo I. kategorije in sicer poškodbo vozila na parkirnem prostoru na območju Podgorcev, o zadevi smo napisali uradni zaznamek.

Ob 19.15 so prav tako obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je v Mihovcih pri Veliki Nedelji trčil v mačko in si poškodoval vozilo. Napisali so Obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 5.20 so obravnavali dogodek na relaciji Mihovci – Ormož, kjer je voznik tovornega vozila trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Napoved aktivnosti:

V skladu z načrtom poostrenih nadzorov in akcij s področja cestnega prometa v letu 2013 bomo na območju PU Maribor, v času od 20. 2. 2013 do vključno 28. 2. 2013, izvajali poostrene aktivnosti »VARNOST NA NIVOJSKIH PREHODIH CESTE IN ŽELEZNIŠKE PROGE«.

Na nivojskih prehodih ceste preko železniške proge veljajo posebna prometna pravila, ki bi jih moral poznati in upoštevati vsak udeleženec v prometu. Žal pa se na železniških tirih nesreče še vedno dogajajo. Zato vsako leto po vsej državi poteka preventivna akcija s katero želimo izboljšati prometno varnost in zmanjšati število nesreč, ki jim vse prevečkrat botruje nepremišljeno ali celo objestno ravnanje voznikov.
Pri akciji, katere nosilec je Ministrstvo za promet, sodeluje tudi Policija, skupaj s Slovenskimi železnicami in drugimi institucijami.

Policisti v tem času poostrimo nadzor na nivojskih prehodih cest preko železniških prog ter opozarjamo udeležence v cestnem prometu na dodatno previdnost in spoštovanje predpisov.

Več si lahko preberete v preventivnih nasvetih:

http://www.policija.si/index.php/preventiva-/prometna-varnost-category-blog/63737-stop-prednost-ima-ivljenje-nasveti-za-vejo-varnost-na-nivojskih-prehodih-ceste-preko-eleznike-proge

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II