PETEK 28. 3. 2014

Ob 9:50 uri smo v Ormožu obravnavali kaznivo dejanja tatvine denarnice iz pisarne. Po zbranih obvestilih in dokazih bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

Ob 10:10 uri smo v okolici Ormoža naleteli na kršitev javnega reda in miru. Zaradi zdravstvenih težav kršitelja je bila na kraj klican zdravnik, kateri je po pregledu osebe za njo odredil hospitalizacijo v Psihiatrični bolnici Ormož.

Ob 13:05 uri smo v Veliki Nedelji obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 17:20 uri smo v naselju Trgovišče obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Povzročitelju je bila izrečena globa.

Ob 17:53 smo bili obveščeni, da so v eni od trgovin v Ormožu opazili storilca kaznivega dejanje drzne tatvine, katero je osumljeni storil 24. 3. 2014. Osumljenec je bil prijet, zoper njega smo odredili pridržanje, zbrali vsa potrebna obvestila in pridobili dokaze. Zoper storilca kaznivega dejanja bomo podali kazensko ovadbo.

SOBOTA 29. 3. 2014

Ob 8:10 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v naselju Senešci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN voznik tekom noči trčil v odbojno ograjo ob cesti in jo poškodoval. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo in bo izveden ustrezen ukrep ob izsleditvi povzročitelja.

Ob 8:25 uri smo bili obveščeni o tatvini lesenih stebrov v vinogradu v Podgorcih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec v zadnjih dneh iz vinograda odtujil 13 lesenih stebrov (akacija) visokih 2 metra. Z zbiranje obvestil nadaljujemo.

Ob 9:25 uri smo bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila na lokalni cesti v naselju Senešci zapeljal v udarno jamo in si poškodoval pnevmatiko.

Ob 13:20 uri smo prejeli prijavo o tatvini hlodov v naselju Podgorci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je znani storilec odtujil 3 hlode iz gozda. Opravili smo zaseg predmetov (hlodov), kateri bodo vrnjeni lastniku, zoper storilca pa bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 16:00 uri smo prejeli prijavo, da se sosed v Podgorcih vozi po prijaviteljevem travniku in mu ga uničuje. Na kraju ni bilo ugotovljenih znakov kaznivega dejanja. Udeleženci so bili napoteni na zasebno tožbo na sodišče.

Ob 16:25 uri smo prejeli prijavo, da v Ormožu sosedje z močno glasno motijo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je z glasno glasbo bil moten javni red in mir zaradi česar je bil kršitelju na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

NEDELJA 30. 3. 2014

Ob 17.28 uri smo bili s strani občana obveščeni, da je na območju Žvaba našel mobilni telefon. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za mobilni telefon znamke Sony Ericsson, tip Xperia. Lastnik ga lahko z ustreznimi dokazili o lastništvu, prevzame na PP Ormož.

Ob 23.34 uri smo v naselju Trgovišče opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi.

PONEDELJEK 31. 3. 2014

Ob 8:33 je oškodovanec kaznivega dejanja tatvine na Policijski postaji podal predlog za pregon zoper storilca. Ob 17:30 je na Policijski postaji oškodovanec podal predlog za pregon kaznivega dejanja “lahke telesne poškodbe”.

Ob 20:25 uri smo bili obveščeni o poškdovanju osebnega avtomobila na ormoški obvoznici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik traktorja na njivo nad obvoznico opravljal dela ter se je iz njive na vozišče skotalila gruda zemlje, katero je voznik avtomobila prevozil in si poškodoval vozilo. Dogodek smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 20:43 uri smo opravili intervencijo v naselju Runeč. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do verbalnega spora v družinskem krogu. Na kraju je bilo izrečeno opozorilo po Zakonu o varstu javnega reda in miru.

Ob 20:52 uri smo bili obveščeni, da je na Kolodvorski ulici v Ormožu padel voznik kolesa. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik kolesa zaradi neprilagojene hitrosti, vožnje po pločniku in vožnje pod vplivom alkohola padel po vozišči in pri tem zadobil lahko telesno poškodbo. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v Splošno bolnišnico na Ptuju, kjer je ostal na zdravljenju. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih v cestnem prometu mu je bil izdan plačilni nalog,

Napoved aktivnosti za torek dne 1. 4. 2014:
ob rednem delu kontrola prometa

PRIPRAVILI:
Policisti PP ORMOŽ