Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 13. 10. 2017, do 7. ure dne 16. 10. 2017 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 13. 10. 2017

Nismo obravnavali varnostno pomembnejših dogodkov.

SOBOTA 14. 10. 2017

Ob 10:40 je pooblaščenka oškodovanke iz Trgovišča na policijski postaji prijavila tatvino denarja iz sobe v stanovanjski hiši. Sprejet je bil zapisnik, sledi zbiranje obvestil.

Ob 11:15 je na policijski postaji oškodovanec prijavil prometno nesrečo I. kategorije s pobegom na enem od parkirišč v naselju Podgorci. Druga udeleženka mu namreč ni hotela dati nobenih podatkov o sebi in vozilu ter se je s kraja odpeljala neznano kam. Po zbranih obvestilih je bila povzročiteljica izsledena ter ugotovljeno, da je vozila osebni avtomobil po preteku veljavnosti registracij. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa ji je bil izdan plačilni nalog.

Ob 16:29 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije – dogodek na regionalni cesti v naselju Pavlovci. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno. Vozniku je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda.

NEDELJA 15. 10. 2017
Ob 9:40 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije v naselju Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neupoštevanja pravil o prednosti v krožišču trčila v drugi osebni avtomobil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da obe voznici in vozili izpolnjujeta pogoje za udeležbo v prometu, nastala pa je minimalna materialna škoda. Izdano je bilo obvestilo o dostopu od ogleda.

Ob 19:59 uri smo bili obveščeni o izgubi registrske tablice motornega kolesa MB PP-68. Lastnik je tablico izgubil na relaciji Ljutomer-Ormož – Središče ob Dravi.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 16. 10. 2017:

– ob rednem delu bodo policisti izvajali nadzor cestnega prometa, s poudarkom na meritvah hitrosti z LMH in ugotavljanjem prisotnosti alkohola med vožnjo v CP.

PRIPRAVILA:
Aleš Meško, policist I
in Edvard Cvetko, komandir