Lokalna akcijska skupina Uprave enote Ormož ne miruje, 15.marca je bil objavljen tudi že PRVI poziv za prijavo na nepovratna sredstva iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, ki so namenjena izključno gospodarstvu, rok za prijavo je 2 meseca, zato se interesenti naj ne obotavljajo; svetujejo na JARi.

Gradnja regijskega vadbenega poligona za gasilce v Ormožu je v polnem teku. Gradnja bo predvidoma zaključena že aprila, tako, da so obrisi poligona že dobro vidni…

Minuli teden je v ormoški knjižnici bil literarni večer s Tonetom Partljičem, ki je predstavil svoj novi roman NEBESA POD POHORJEM. Partljič je vedno tudi zanimiv sogovornik, zato predlagamo, da mu prisluhnete.

Dramska sekcija Kulturno-športnega društva Dobrava je v petek premierno uprizorila komedijo Vaška Venera v priredbi Tatjane Vaupotič. Ponovitev je bila v soboto, oba dneva pa so obiskovalci napolnili ormoški dom kulture. Prispevek prinaša predstavitev vsebine komedije in predstavitev igralcev.

Minuli teden je v organizaciji JSKD potekalo območno srečanje lutkovnih skupin OSTRŽKOV DAN. Nastopilo je 5 lutkovnih skupin. Njihove nastope je spremljala strokovna spremljevalka Mojca Redjko, ki nam bo predstavila trende v lutkarski umetnisti.

Med športnimi dogodki so rokometaši Jeruzalem Ormož vknjižili pomembno zmago proti Slovenj Gradcu; s porazom v Tolminu pa so se od elitne futsal družbe poslovili futsalerji Tomaža. Žal…

Pa še povabilo k ogledu oddaje UTRIP ORMOŽA iz ARHIVA. V nedeljo ob 20.uri nas čaka oddaja z dne 20. februar 2001.( Spoznali boste takrat še rosno mlado pevko Tamaro Podlesnik, predstavili bomo AURO d.o.o., Center starejših občanov, bili smo na občnem zboru društva ČRIČEK, na podelitvi priznanj Ksavra Meška za leto 2000, na proslavi ob Dnevu kulture 2001, ki je potekala v Veliki Nedelje in drugo…..)

Današnja oddaja UTRIP ORMOŽA bo na sporedu ob 20.uri. Ponovitev so jutri (petek) ob 10.in 16 uri. v soboto ob 18. in v nedeljo ob 11. in 18.uri. Oddaja je na ogled tudi v okvitu programa SIP TV v petek ob 11. in 22 uri ter naslednji četrtek ob 10.40 in ob 22.uri.