PONEDELJEK 19. 5. 2014

Ob 9.10 uri smo na policijski postaji sprejeli zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe za kaznivo dejanje tatvine. Po zbranih obvestilih in dokazih bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

Ob 9.50 uri se je na PP oglasila občanka in prijavila težave oz. spor med sorodnili. Ker gre v danem primeru za spor glede dedovanja in grožnje, je bila napotena na zasebno tožbo.

TOREK 20. 5. 2014:

Ob 14.00 smo bili obveščeni, da je na Humu pri Ormožu pobegnil večji bik in zbežal v gozd. Obvestili smo Center za obveščanje, kateri so na kraj v pomoč pri iskanju napotili člane PGD Loperšice. Ob 14.45 so bika našli in ulovili.

Ob 17.41 smo v Ormožu obravnavali poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Ob 19.17 uri smo v Gomili pri Kogu obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Voznik je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljal v jarek in se v nadaljevanju zaletel v hišo. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Ptuj, kjer je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, rezultat 0.85 mg/l. Voznik se je pri prometni nesreči lahko telesno poškodoval. Sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

SREDA 21. 5. 2014

Ob 8:40 uri smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hiši v naselju Šalovci, kjer je bil storilec zaloten s strani lastnikov, vendar je s kraja pobegnil z osebnim avtomobilom Renault Scenik, sive barve. Naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o tem dejanju oz. vozilu in storilcih, da nas obvestijo na PP Ormož ali pokličejo 113.

Ob 11:40 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče s pobegom na parkirnem prostoru v Ormožu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika trčil v parkirano vozilo in ga poškodoval.

Ob 20.40 smo vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola odvzeli vozniško dovoljenje, katero bomo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

Ob 23.52 smo bili obveščeni o domnevni kršitvi javnega reda in miru v Ormožu, vendar se je izkazalo, da ni bilo kršitve.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 22. 5. 2014:

Do 30. 5. 2014 potekajo poostrene aktivnosti za varnost kolesarjev.

PRIPRAVILI policisti PP ORMOŽ