PONEDELJEK 3. 6. 2019

Ob 21.00 smo 60 letnemu moškemu odredili pridržanje do 12 ur, saj je kršil ukrep prepovedi približevanja določeni osebi, oziroma objektu. Prav tako smo kršitelju izdali plačilni nalog.

Med 4.00 in 6.00 uro zjutraj smo na območju Središča ob Dravi prijeli 3 državljane Alžirije, kateri so ilegalno vstopili v našo državo.

TOREK 4. 6. 2019:

Ob 8:58 uri je solastnik iz Maribora na postaji prijavil pogrešitev družinskega kipca, iz domačije v okolici Ormoža. Zaradi nedokončanega zapuščinskega postopka na sodišču, je bil napoten na zasebno tožbo.

Ob 10:15 uri smo bili obveščeni o razsutem pesku po vozišču Ljutomerske ceste v Ormožu. Obveščen je bil vzdrževalec ceste.

Ob 10:15 uri smo bili obveščeni o najdbi zapuščenega gorskega kolesa v Ormožu. Gre za moško kolo, črno-sive barve, znamke Centurion, tip Cross Line C2. Lastnik kolesa dobi več informacij na policijski postaji.

Ob 11:12 uri smo bili obveščeni o poškodbi vhodnih vrat na stanovanjskem objektu v naselju Rucmanci. Ugotovljeno je bilo, da je poškodbo povzročil solastnik objekta sam.

Ob 13:13 uri smo opravili zavarovanje kraja pristanka/vzleta helikopterja v naselju Središče ob Dravi. Šlo je za medicinski let.

Ob 15:49 uri nas je lastnik gozda na območju naselja Senik obvestil, da so mu neznani storilci v gozd navozili gradbeni odpad in smeti. Sledi zbiranjem obvestil in ustrezni ukrep.

Ob 23:16 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbi divjadi. Patrulja je na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 01:14 uri smo v Središču ob Dravi obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je prišlo do spora med partnerjema. Kršitelju smo na kraju zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru izdali plačilni nalog.

Ob 06:35 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbi divjadi. Patrulja je na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

SREDA 5. 6. 2019

Ob 11:31 uri smo bili obveščeni o tatvini denarja v eni od šolskih ustanov na območju občine Ormož.

Ob 13:46 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na enem od ormoških parkirišč pri trgovskih objektih.

Ob 14:04 uri smo bili obveščeni o vozilu, ki bi naj v Pavlovskem Vrhu oviralo promet po LC.

Ob 20:25 uri smo intervenirali v Lahoncih, kjer naj bi se zadrževala sumljiva oseba in nameravala kršiti javni red in mir. Pri tem smo opravili postopek ugotavljanja identitete, v razgovorih s prijaviteljem in drugimi osebami, pa kršitve nismo zaznali.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 6. 6. 2019:

– opravljali bomo naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola).
– od 3. 6. do 9. 6. 2019 bo potekala v sklopu nacionalnega preventivnega programa, prometna preventivna akcija pod geslom »Premisli. Alkohol ubija« !
Ormoški policisti v okviru prometne akcije vsem udeležencem v prometu svetujejo.

Pripravili policisti PP ORMOŽ