Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7:00 ure, dne 24. 12. 2012, do 7:00 ure dne 27. 12. 2012, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK, 24. 12. 2012

Ob 10:15 so v Mihalovcih na lokalni cesti obravnavali dogodek. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno in si poškodovala vozilo.

Ob 19:05 uri so v naselju Vičanci opravili intervencijo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je med moškima prišlo do spora pri prodaji »preše«, po prepiru je prišlo do pretepa. Kršitelju je na kraju bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

TOREK, 25. 12. 2012

Ob 12:05 uri so v naselju Miklavž pri Ormožu obravnavali tatvino dveh reg. tablic iz osebnega avtomobila. Za storilcem poizvedujemo. Na pristojno Okrožno državno tožilstvo sledi kazenska ovadba.

Ob 12:14 uri so na glavni cesti Ormož – Ptuj, v naselju Mihovci intervenirali zaradi podrtega drevesa čez vozišče glavne ceste. Razlog podrtja drevesa je bil močan veter. Pri tem so uslužbenci cestnega podjetje drevo odstranili ter tako sprostili promet.

Ob 12:45 uri so bili obveščeni o požaru na stanovanjski hiši v Podgorcih, kjer je prišlo do požara v mansardnem delu hiše. Po pogašenem požaru, je bil opravljen ogled kraja in v tej zvezi sledi poročilo na ODT.

Ob 13:50 uri so na lokalni cesti v Jastrebcih intervenirali zaradi podrtega drevesa čez vozišče ceste. Razlog podrtja drevesa je bil močan veter. Drevo je odstranil tamkajšnji vaščan še pred prihodom ustreznih služb, ter tako cesto sprostil za promet.

SREDA, 26. 12. 2012

Ob 12.23 uri so bili obveščeni o požaru na stanovanjski hiši na območju Runča. Na kraju bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo najverjetneje zaradi kratkega stika na električni napeljavi. Zadeva bo zaključena z poročilom na državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 12.43 uri se je na PP zglasil občan, kateri je na območju Frankovcev našel denarnico z osebnimi dokumenti. Ko bo izsleden lastnik, mu bodo najdene stvari vrnjene.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 27. 12. 2012:

Ob rednem delu bomo opravljali kontrolo prometa in opravljali meritve hitrosti z laserskim z merilnikom.
PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist I
in Janko Zadravec, pomočnik komandirja, policijski inšpektor I