Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7:00 ure dne 27. 12. 2012 do 7:00 ure dne 28. 12. 2012 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:


ČETRTEK, 27. 12. 2012:

Ob 10:30 uri so bili obveščeni o najdbi neeksplodiranega ubojnega sredstva v gozdu ob naselju Šalovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za minometno mino izpred II. svetovne vojne. Za odstranitev NUS je poskrbel pripadnik Uprave za zaščito in reševanje, Regijskega centra Maribor.

Ob 12:40 uri so bili obveščeni o poškodbi osebnega avtomobila na parkirišču pri pošti v Podgorcih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil. Dogodek zaključen z uradnim zaznamkom.

Ob 05.51 uri so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo divjadi na regionalni cesti v Pavlovcih. Napisan odstop od ogleda.

Napoved aktivnosti za prihajajoči vikend:

V petek med 20-24 uro bodo izvajali poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na prekoračitve hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola

Preko vikenda bodo ormoški policisti poostreno nadzirali nedovoljeno uporabo pirotehničnih izdelkov (petard), pri tem opozarjajo vse uporabnike, da so pri ravnanju z izdelki previdni, posledice nepremišljene rabe pirotehničnih sredstev so lahko grozljive in vas zaznamujejo za celo življenje.

PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, policist I
in Janko Zadravec, pomočnik komandirja, policijski inšpektor I