PETEK 25. 3. 2022

Tega dne smo na PP od dveh državljanov Ukrajine sprejeli Vlogo za začasno zaščito po Zakonu o začasni zaščiti razseljenih oseb in jih posredovali pristojnim organom.

Ob 12.07 smo bili obveščeni o gozdnem požaru ob lokalni cesti v naselju Preclava. Požar so pogasili gasilci iz PGD Bresnica, Podgorci in Velika Nedelja. Sledi poročilo na pristojno ODT.

Ob 16.58 nas je občan obvestil, da je na območju naselja Hardek izgubil črno moško usnjeno denarnico na pregib, z vsebino.

SOBOTA 26. 3. 2022

Ob 09.48 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja je na kraju ugotovila, da je kršitelj žalil prijaviteljico. Zaradi kršitev določil Zakona o javnem redu in miru bo kršitelju izdan plačilni nalog.

Ob 12.04 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je kršitelj zagrozil prijaviteljici, kar je pri njej povzročilo strah in ponižanost. Zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru, mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 16.02 smo s strani oškodovanke sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Poškodovanja tuje stvari. Po zbranih obvestilih bomo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

NEDELJA 27. 3. 2022

Ob 10.00 uri smo obravnavali drž. Ukrajine, ki je vložil vlogo za začasno zaščito razseljenih oseb.

Ob 13.16 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja je na kraju ugotovila, da ni šlo za kršitev.

Med 9.45 in 12.45 uro smo sodelovali pri varovanju prireditve »21. ormoški polmaraton«, katerega se je udeležilo veliko tekmovalcev. Omembe vrednih varnostnih incidentov pri tem nismo obravnavali.

Ob 16.53 smo proti zapisniku sprejeli denarnico z vsebino od najditeljice, katere je bila vrnjena lastniku.

PONEDELJEK 28. 3. 2022

Ob 5.13 smo v Središču ob Dravi prijeli 9 tujcev, kateri so ilegalno vstopili v našo državo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili po končanih postopkih odpeljani v Azilni dom Ljubljana.

Ob 11.40 smo imeli v postopku 5 drž. Ukrajine, kateri so podali vloge za začasno zaščito, katere smo posredovali na Upravno enoto Ormož.

Ob 17.55 smo bili obveščeni o pogrešani osebi. Policisti so takoj pristopili k zbiranju obvestil in iskanju osebe. Ob 19.16 je bila oseba najdena nepoškodovana, prevzeli so jo svojci.

Ob 23.15 smo posredovali pri kršitvi javnega reda in miru v večstanovanjskem objektu. Dvema kršiteljema so policisti izdali plačilni nalog.
Pripravili policisti PP ORMOŽ