V nocojšnji oddaji predstavljamo dogodke s prvega dne Martinovanja 2017, v petek:

Pa je za nami tudi letošnje Martinovanje, ki ga je zaznamovalo rekordno število obiskovalcev, lepo vreme, številni dogodki in veliko dobre volje. Današnja oddaja (pa tudi naslednja v četrtek, 23.novembra), bosta tako v znamenju MARTINOVANJA. Začeli bomo z uradno otvoritvijo, ki je potekala v grajski kleti v petek popoldne:

Med prvimi dogodki v petek dopoldne je bilo tudi odprtje razstave »Fascinanten svet očal – zgodba tradicije in inovacije iz Italije v Ormož«, ki je plod sodelovanja Občine Ormož – Oddelka za gospodarske dejavnosti s podjetjem SAFILO in njihove Galerije SAFILO.

Letošnje Martinovanje so zaznamovale tri razstave, med temi je bila tudi tradicionalna razstava »pridnih rok«, ki jo pripravlja Društvo kmečkih žena Ormož. Višek odprtja razstave pa je bilo odkritje doprsnega kipa, nekdanji članici in pisateljici ERNI MEŠKO:

V petek zvečer pa je bilo tudi odprtje razstave del likovno-literarne kolonije Malek 2017, ki so jo letos posvetili vinogradniku in vinarju Stanku Čurinu, ter naslovili »Tukaj se začnejo nebesa«. Razstava pa je bila tudi že drugi prispevek k projektu »Rastoče knjige«, kateremu sta se lansko leto – razen JSKD OI ORMOŽ pridružili tudi ormoške knjižnica in muzej:

Med popoldanskimi dogajanji v petek je bila še slavnostna razglasitev zmagovalca z ocenjevanja vin za »naj špricar« in »mladih vin« ter podelitev priznanj za »naj potico«:

Za konec pa se bomo preselili še na Gorenjsko, kjer so nas s presenetljivo zmago na Martinovo soboto razveselili rokometaši Jeruzalema…

Oddaja bo na sporedu KTV ORMOŽ nocoj ob 20.uri, ponovitve so jutri ob 10.in 16.uri, v soboto ob 18. in v nedeljo ob 11.in 18.uri. (Objavljena pa bo tudi na tej splettni strani).

Vabljeni k ogledu!