Kot so sporočili iz PU Maribor, je včeraj (torek) okoli 15.55 19-letna ženska vozila osebni avtomobil Renault clio po državni regionalni cesti iz smeri Ormoža proti Ljutomeru. Izven naselja Žerovinci, kjer cesta poteka v ravnini, je z vozilom nenadoma zapeljala na nasprotno stran ceste. V tem trenutku je pravilno po svojem desnem smernem vozišču iz nasprotne smeri pripeljal 54-letni voznik osebnega avtomobila Kia pride, in vozili sta čelno trčili. Vozilo povzročiteljice se je po trčenju obrnilo in zaneslo nazaj na desno stran smernega vozišča, drugo vozilo pa je odbilo nazaj, kjer je obstalo na travnati nabrežini obcestnega jarka, obrnjeno v smeri vožnje.
V prometni nesreči sta se 54-letni voznik osebnega avtomobila in njegova 33-letna sopotnica na zadnjem sedežu v sredini, tako hudo telesno poškodovala, da sta umrla na kraju nesreče. V tem vozilu so se poškodovale še tri osebe: 10-letni otrok je utrpel hude, 6-letni otrok in 32-letni moški pa lažje telesne poškodbe. Vsi v tem vozilu so bili makedonski državljani.
Poškodovana povzročiteljica je v nesreči utrpela hude telesne poškodbe in je še vedno v smrtni nevarnosti. Policisti nesrečo še vedno preiskujejo.