Okrog 16.00 ure se je na regionalni cesti Žerovinci – Ormož, izven naselja Žerovinci, zgodila prometna nesreča, v kateri sta udeleženi dve osebni vozili. Po prvih podatkih naj bi vozili čelno trčili. Na kraj so bili takoj napoteni policisti, reševalci in gasilci, saj je bila ena oseba ukleščena v vozilu.

Med reševanjem sta na kraju dve osebi umrli, tretja pa je v kritičnem stanju in se zdravniki za njeno življenje še borijo. Po do sedaj zbranih podatkih je bilo v nesreči v dveh osebnih avtomobilih udeleženih šest oseb. Štiri poškodovane osebe so z reševalnimi vozili prepeljali v SB Ptuj in SB Rakičan. Med njimi sta tudi dva otroka, ki naj bi bila po prvih ocenah zdravnikov lažje telesno poškodovana, drugi dve osebi pa huje.

Posredovali gasilci PGD Ljutomer in PGD Ormož, trije rešilci so na kraj pripeljali iz ljutomerske strani in en iz ormoške.

Na mestu nesreče so dežurna Preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča na Ptuju, dežurna Okrožna državna tožilka iz ptujskega tožilstva ter policisti Postaje prometne policije Maribor, ki bodo od ormoških kolegov prevzeli ogled kraja prometne nesreče.

Regionalna cesta je popolnoma zaprta za ves promet. Pristojni urejajo preusmeritev prometa po lokalnih cestah.