Danes se bomo najprej odpravili v sosednjo občino Središče ob Dravi, kjer praznujejo 59.občinski praznik. Med osrednjimi dogodki je bila tudi komemoracija ob spomeniku padlim v drugi svetovni vojn.
Osrednja proslava ob 59.občinskem prazniku v Središču ob Dravi je bila minulo soboto. Proslava je bila tudi priložnost za podelitev priznanj najzaslužnejšim v občini.
V torek pa je v prostorih Občine Ormož potekal podpis Pogodbe o opravljanju javne gasilske službe v Občini Ormož za leto 2013. Pogodba je vredna nkeaj čez 305 tisoč, od tega je 80 tisoč tudi za obnovo gasilskega doma v Veliki Nedelji…
Minuli teden je v organizaciji Zveze organizacij za tehnično kulturo in osnovne šole Velika Nedelja bilo regijsko tekmovanje oziroma srečanje mladih tehnikov. Na osnovni šoli v Veliki Nedelji se jih je zbralo čez 100:
Osnovna šola Miklavž pri Ormož je bila organizator „državnega osnovnošolskega debatnega turnirja“. 32 ekip je debatiralo na temo „ Podpiramo popolno prepoved orožja v zasebni lasti“. Dovolj aktualna tema, ki je podžgala mlade debaterje.
V okviru projekta „Zdravje v vrtcu“, so v ormoškem vrtcu otrokom posebej pripravili nekaj jedi iz zelišč, ki jih sicer otroci s svojimi vzgojiteljicami sami pridelajo na gredicah ali lončkih v atriju. Tako je eden izmed njihovih dopoldnevov minuli teden potekal v znamenju pokušnje njihovega pridelka.
Potem se bomo spet vrnili v občino Središče ob Dravi, kjer praznujejo svoj 59.občinski praznik. Tamkajšnje turistično društvo je v okviru praznika pripravilo tudi likovno razstavo, na kateri so se s svojim deli predstavili domačini.
Pa še en zanimiv dogodek je bil v sosednji občini Središče ob Dravi. Društvo starodobnih vozil je s pomočjo ostalih domačih društev in občine organiziralo parado starodobnih dirkalnih motorjev. Tako so na svoj račun prišli tudi ljubitelji motorjev in nostalgiki.
Devetarji OŠ Ivanjkovci so v petek pripravili dobrodelni koncert, ki je na njihovo zadovoljstvo napolnil šolsko športno dvorano. Bilo je glasbe, petja in plesa – za vse okuse.
JSKD OI ORMOŽ je minuli petek oragniziral Območno srečanje Mladinskih pevskih zborov pod naslovom „Moje pesmi, moje sanje 2013“. Srečanje je potekalo v Kulturni dvorani v Veliki Nedelji.
Sledi pa še pester pregled zadnjih športnih dogodkov, ki ji pripravlja Uroš Krstič.

Oddajo si lahko ogledate na programu KTV ORMOŽ nocoj (četrtek) ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto in nedeljo ob 18.00 uri.
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo okrog 14.00 ure. In na tej spletni strani pod “oddaje”.