V okviru krajevnega praznika – ki v avgustu in vse tja do sredine septembra poteka v Krajevni skupnosti Ivanjkovci – je na praznik »Marijinega vnebovzetja« potekala tudi prireditev POZDRAV TRGATVI s tradicionalno postavitvijo klopotca. Po petih letih se je prireditev iz Cerovca spet vrnila na Svetinje:

Turistično kulturno društvo Ivanjkovci tradicionalno na veliko mašo, 15.avgusta, pripravi prireditev POZDRAV TRGATVI, ki je namenjena postavitvi klopotca.
Kot običajno se vse skupaj prične z mašo, ki je potekala v cerkvi Vseh svetnikov na Svetinjah. Praznično mašo je daroval tamkajšnji župnik Jožef Rainer. Marijino vnebovzetje („veliki šmaren“, „velika maša“) je najstarejši Marijin praznik. Kristjani so ga obhajali že v 5.stoletju in predstavlja spomin na dan, ko je sveta Marija zaključila svoje zemeljsko življenje.
Uradni del prireditve je bil takoj po zaključeni maši. V pozdrav zbranim je zaigrala LJUDSKA GODBA Ivanjkovci, pozdravila pa jih predsednica TKD Ivanjkovci mag. Tanja Vaupotič. Sledil je blagoslov delov klopotca, ki so jih pred postavitvijo zložili tik ob cerkvi. Blagoslov je služil v dober potek postavitve, za dober pridelek, in zdravje ljudi ter v izogib naravnim ujmam in nesrečam.

Zbrani so se po blagoslovu odpravili na prizorišče, kjer je bilo že vse pripravljeno za vrhunec dogodka. Zbrane sta najprej pozdravila vinski kralj jeruzalemsko –ormoških goric Tilen Sedlak, ki je spregovoril o tradiciji pridelovanja vin in o ohranjanju običajev povezanih z njo, ter predsednik KS Ivanjkovci Anton Zadravec, ki pa se je zahvalil vsem, ki so bili pripravljeni sodelovati pri organizaciji dogodka. Program in potek del pri postavitvi klopotca je povezoval Branko Fifnja. Čast, da ga postavita pa je pripadla mladima junakoma Niku Veberju in Žigi Potočniku.
Tako je Turistično kulturno društvo, na predlog nove predsednice TKD Ivanjkovci mag. Tanje Vaupotič, po petih letih prireditev iz Cerovca Stanka Vraza spet pripeljalo na Svetinje. »Gre za tradicijo postavljanja klopotca na Svetinjah in potrjeno mnenje, da Svetinje, kot atraktivno lokacijo ob vinsko-turistični cesti, obišče več ljudi,« je spremembo pojasnila predsednica.

»Pozdrav trgatvi« s postavitvijo klopotca, ki so ga letos spet družno postavili na Svetinjah, je le ena izmed prireditev v času krajevnega praznika v Ivanjkovcih. Kot je povedal predsednik Anton Zadravec, so domača društva pripravila kar 16 družabnih dogodkov, s katerimi so pričeli 5.avgusta. Dogajanj pa vse do 12. septembra ne bo zmanjkalo. Že to soboto bodo vaške igre na Runču; 27.avgusta bo srečanje krajanov Pavlovskega vrha in Libanje; 29. avgusta bo tekmovanje v pikadu; 2.septembra Veseli večer; 5. septembra bo Samo Simonič predstavil vinske zgodbe; 8. septembra bo odprtje razstave ob 140 letnici šole in potem osrednja proslava s podelitvijo priznanj; 9. septembra bo srečanje starejših krajanov ter 12.septembra prireditev »Gibajmo se skupaj«.

V glavnem: klopotec na Svetinjah, tako kot klopotci povsod naokrog, pa v tem času že naznanja, da poletje gre h koncu in da ni več daleč čas, ko se bodo začele trgatve…