Danes bo najprej tekla beseda o komunalnem prispevku. Svetniški klub Zares in Lista za razvoj občine Ormož je v minuli petek v zvezi z Odlokom o komunalnem prispevku vložil zahtevek za referendum. Več je bilo povedanega potem na tiskovni konferenci.
V zvezi z zahtevkom za referendum je župan občine Ormož Alojz Sok sklical izredno sejo občinskega sveta.
v sredo je na občini Ormož potekal podpis POGODBE z Gasilsko zvezo Ormož za opravljanje lokalne gasilske javne službe v občini. Tako predstavniki gasilcev kot občine podpisu takšne pogodbe dajejo velik pomen.
V ponedeljek so v Ormožu predstavili zbornik »Bela knjiga slovenske osamosvojitve«, ki ga je izdalo Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve Knjigo sta predstavila direktorica študijskega centra za narodno spravo, dr. Andreja Valič Zver ter avtor zbornika Janez Janša. Uro pred predstavitvijo pa so ustanovili tudi Medobčinski odbor Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi.
Za nami je tudi slovenski kulturni praznik. Osrednja občinska proslava je bila V Miklavžu pri Ormožu. Na proslavi so podelili tudi občinska priznanja zaslužnim s področja kulture in športa:
Pust se približuje z velikimi koraki. Organizatorji v Ormožu napovedujejo »pustni karneval« ob vsakem vremenu; kurenti že veselo skačejo naokoli… v Stojncih pa so pustu na pot že imeli tradicionalni Kurenbal, kjer izberejo tudi »princa karnevala«:
Med športnimi dogodki smo obiskali sosedski derbi v rokometu starejših deklic Ptuja in Ormoža. In bili zraven na sklepnem delu zimske lige malega nogometa Ormož. Iz strelskih logov pa nas je razveselila novica, da bodo Urška Kuharič, Petra Vernik in Kevin Venta v okviru slovenske reprezentance letos nastopili na Evropskem prvenstvu v Moskvi.

Oddajo si lahko ogledate danes (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto ob 18.00 uri in v nedeljo 11.00 in ob 18.00 uri
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo ob 14.30 ure. In na tej spletni strani pod “oddaje”.