Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 18. 9. 2015, do 7. ure dne 21. 9. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 18. 9. 2015

Ob 14.15 uri smo bili obveščeni, da se v naselju Središče ob Dravi nahajajo tri sumljive osebe. Patrulja je ugotovila, da gre za tri državljane Sirije, kateri so mejo ilegalno prestopili na območju Središča ob Dravi. Vsem trem je bila izrečena globa po ZTuj-2, nato pa so bili vrnjeni v Republiko Hrvaško.

Ob 21.15 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Velikem Brebrovniku. Ugotovljeno je bilo, da je prijavitelj pregloboko pogledal v kozarec ter nadlegoval ostale goste vendar pa do kršitve ni prišlo. Pospremljen je bil iz lokala in napoten domov.

SOBOTA 19. 9. 2015

Ob 05.30 uri smo v naselju Središče ob Dravi prijeli dva državljana Sirije, katera sta ilegalno prestopila državno mejo. Obema je bila izrečena globa po ZTuj-2, nato pa sta bila vrnjeni v Republiko Hrvaško.

Ob 07.30 uri smo v naselju Gomila pri Kogu prijeli tri državljane Sirije, kateri so predhodno ilegalno prestopili državno mejo, nato pa zaprosili za mednarodno zaščito.

Ob 19.25 smo bili obveščeni o prometni nesreči v kraju Sveti Tomaž. Ker je šlo za prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, je le to obravnavala postaja prometne policije Maribor.
Screenshot_12 (Foto: Vukašin Nikolić)

NEDELJA 20. 9. 2015

Ob 08.55 smo v Pušencih opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi. Patrulja je zadevo zaključila z odstopom od ogleda.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 21. 9. 2015:

– Izvajamo aktivnosti glede povečanja ilegalnih migracij v R Slovenijo. V zvezi tega prosimo vse občane ob državni meji, da nas obveščajo o vseh sumljivih gibanjih neznanih oseb ob meji.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir