Športno društvo MLADOST Miklavž pri Ormožu je tudi letos za šolarje od prvega do devetega razreda organiziralo dvodnevni počitniški tabor, ki ga naslavljajo »Mladost za mladost«. To je bil že sedmi tabor po vrsti, ki ga Športno društvo MLADOST organizira na začetku počitnic z namenom, otrokom približati nekaj neobičajnih športnih dejavnosti, jih razvedriti in pripraviti na počitnice. Tabora se je udeležilo 21 otrok, ki so se družili včeraj (v soboto) od 8.do 16.ure, toliko časa pa bodo skupaj tudi danes (v nedeljo).
Med ponudbo aktivnosti, so včeraj dopoldne obiskali domačijo enega najboljših slovenskih kasačev Vlada Plohla, kjer so se seznanili s konjerejo, še posebej pa jih je navdušila kobila Pepa, ki so jo lahko jahali; razveselila pa jih je tudi možnost vožnje s kočijo in druženje s konji. Popoldne pa so se odpravili na strelišče SD »Jože Kerenčič« na Vinskem vrhu, kjer so se preizkusili v streljanju z zračno puško. Vmes seveda ni manjkalo športnih in družabnih iger ter zabave. Danes so imeli v načrtu kopanje na bazenu, žal je to, zaradi slabega vremena odpadlo, zato bodo družno igrali hokej in košarko.
Zbrane tabornike smo ujeli včeraj na strelišču, kjer je podpredsednik ŠD »Mladost« in vodja tabora DOMINIK TRSTENJAK povedal, da ni malo danes uspešnih strelcev, ki so se s strelskim športom seznanili na enem izmed takšnih taborov, in da v društvu na vse načine stremijo k športni vzgoji otrok. V Miklavžu pri Ormožu imajo namreč odlično urejen športni park, ki nudi vse vrste športnih dejavnosti. Športno društvo MLADOST ima danes 90 članov, društvu predseduje Boris Plohl, člani pa so najbolj dejavni v nogometni panogi, tenisu, odbojki in kolesarjenju ter v zimskih športih. Prirejajo tudi vaške igre in se aktivno vključujejo v utrip domače krajevne skupnosti.
Zaključek tabora »Mladost za mladost« bo danes popoldne, ko se bodo tabornikom pridružili tudi starši.