ROKOMET, RK Velika Nedelja Carrera Optyl:
Želja je vrnitev v rang višje

S pripravami na novo sezono so pričeli tudi pri Rokometnem klubu Velika Nedelja Carrera Optyl. Ekipa je minulo sezono izpadla iz 1. B lige in bo letos nastopala v drugoligaški karavani, ki šteje deset klubov. Ekipo bosta v novem prvenstvu vodila Matjaž Hanželič in njegov pomočnik Maks Dogša, katera sta na vroči trenerski klopi zamenjala Tomija Matjašiča. Cilji v klubu so visoki in posegajo po vrhu 2. lige oz. vrnitvi v rang višje. Liga bo kar zanimiva, saj ni nobenega kluba, ki bi ga lahko odpisali že pred začetkom sezone. Ekipa je proti Pomurju odigrala prvo pripravljalno tekmo in se veselila zmage s 35 : 33 (14 : 12, 27 : 25). Trener Hanželič je na razpolago imel kar 21 igralcev in je vsem želel ponuditi minutažo, zato tudi igra ter rezultat nista bila v ospredju. Za Zelene so nastopili: Matic Škrjanec, Tadej Preac, Timotej Jaušovec; Peter Zorec 2, Jani Ščavničar 1, Dejan Kociper 1, Filip Bombek 1, Damir Mavrič 4, Aleš Bezjak 2, Niko Gašič, Timon Grabovac 1, Uroš Šerod 6, Gregor Hojžar 2, Vid Lukman 2, Rok Raušl, Matic Topolovec 1, Domen Lorenčič 3, Bojan Cimerman 1, Boštjan Žižek Cvetko 5, Uroš Kosi 1, Matic Marin 2. Trener: Matjaž Hanželič.

Velika Nedelja danes v četrtek 27. 8. gostuje v Radencih pri Radgoni. V soboto 29. 8. pa jo čaka turnir v Ivancu.

Velika Nedelja danes v četrtek 27. 8. gostuje v Radencih pri Radgoni. V soboto 29. 8. pa jo čaka turnir v Ivancu.

Sodelovanje s sosedi iz Ormoža se nadaljuje
Barve Velike Nedelje v novi sezoni bo branilo tudi pet rokometašev iz sosednjega Ormoža, kar je dokaz, da sta kluba začela vzorno sodelovati tudi pri članih in ne le pri mlajših selekcijah. Iz smeri Ormoža so prišli Matic Topolovec, Timon Grabovac, Boštjan Žižek Cvetko, Dejan Kociper in Vid Lukman. Damir Mavrič, prav tako član Jeruzalema, bo že drugo leto nosil dres najbližjih sosedov.
Pred Veliko Nedeljo je to soboto 29. avgusta pripravljalni turnir v Ivancu, kjer bodo sodelovale še domača ekipa Ivanca, druga ekipa Zagreba in hrvaška 1. A ligaška zasedba iz Karlovca. Precej močan turnir, ki bo že dal nekaj odgovorov o kvaliteti ekipe trenerja Hanželića.