ROKOMET, RK JERUZALEM ORMOŽ:
Spektakel proti Mariboru pod milim nebom

V soboto 5. septembra s pričetkom ob 17.00 uri se v Športnem parku Mestna graba v Ormožu obeta veliki rokometni spektakel. Pod milim nebom si bosta nasproti stala Jeruzalem Ormož in Branik Maribor. Lani sedmouvrščena ekipa proti tretjeuvrščeni ekipi državnega prvenstva. Derbi kroga, ki bo v Ormož, v legendarno Mestno grabo privabil lepo število ljubiteljev rokometa.

"Mestna rupača" bo gostila tekmo 1. kroga NLB Leasing lige med RK Jeruzalem Ormož in RK Maribor.

“Mestna rupača” bo gostila tekmo 1. kroga NLB Leasing lige med RK Jeruzalem Ormož in RK Maribor.

Organizatorji upajo, da spektakla ne bo pokvarilo slabo vreme, saj v primeru tega bi dogodek bil prestavljen v dvorano in to najbrž pri Veliki Nedelji. Športna dvorana Hardek zaradi napake izvajalca pri lakiranju parketa še ni nared. Sobota 5. septembra bo namenjena še tekmi starejših dečkov proti Varaždinu (ob 11.00 uri), kadetov proti Zagrebu (ob 13.00 uri) in veteranom Ormoža ter Velike Nedelje nad 45 let (ob 15.00 uri).

Ni ga športnika v Ormožu, ki se ni potil v legendarni Mestni grabi.

Ni ga športnika v Ormožu, ki se ni potil v legendarni Mestni grabi.

Kar 16 mladih Ormožanov na reprezentančnih akcijah
Še eden izmed Jeruzalemčkov je v minulem tednu oblekel reprezentančni dres. To je krožni napadalec Ivo Belec, ki je z izbrano vrsto letnikov 2000 in mlajših igral na turnirju v Laškem. Reprezentanca starejših dečkov je pod vodstvom trenerja Marjana Potokarja suvereno osvojila prvo mesto. Drugo mesto je pripadlo Celjanom, tretje ekipi Katarja. Belca in še devet rokometašev Jeruzalem Ormoža različnih generacij v soboto 29. avgusta čaka nastop na dnevu moških reprezentanc v Portorožu. Jure Kocbek in Miha Kolmančič bosta zaigrala za letnike 1996, Tilen Kosi, Gašper Horvat, Miha Kavčič, Dominik Ozmec, Žak Ciglar, Tinek Hebar in Boštjan Žižek Cvetko za letnike 1998 in že omenjeni Belec za letnike 2000. Ob tem se na pet dnevnem reprezentančnem kampu v Kopru mudi kar šest članov Jeruzalema letnika 2002. To so Aleš Zemljič, Žiga Borko, Jure Lukman, Maj Voršič, Enej Kovačec in Gašper Cvetko.
Tako bo ta teden na reprezentačnih akcijah rokometne reprezentance Slovenije barve Ormoža zastopalo kar 16 igralcev različnih generacij, dva trenerja in fizioterapevt. Dokaz dobremu delu v ormoškem rokometnem klubu, a na lovorikah se ne sme spati, ampak je potrebno še dodatno zavihati rokave.

Srebrni spet v akciji. Tokrat v Portorožu.

Srebrni spet v akciji. Tokrat v Portorožu.