Začetek novega šolskega leta se približuje z veliki koraki. Okrog šole v Miklavžu pri Ormožu je zaenkrat še eno samo gradbišče, kar pa pomeni, da bi prihod v šolo lahko bil precej oviran, kako boste videli v prvem prispevku.
Sredi julija je v Cvetkovcih bila otvoritev nove rastlinske čistilne naprave za 700 populacijskih enot in se razprostira na 3300 kvadratnih metrih površine, namenjena pa je prebivalcem Osluševcev in Cvetkovcev. Veliki pridobitvi primerna je bila tudi otvoritvena slovesnost:
Združenje pridelovalcev sladkorne pese Slovenije, je na 53. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni pripravilo posvet z naslovom Sladkorna pesa – novi izzivi. Ugotovitve žal niso najbolj obetavne:

Iz Radgone pa na Kog: V okviru Dnevov turizma je potekalo tudi kegljanje s kroglo na vrvici za upokojence. Letos je kegljanje potekalo na obnovljenem kegljaškem igrišču:
Društvo starodobnih vozil Središče ob Dravi je tudi letos organiziralo Moskva tour 2015. Kot običajno so jih na pot izpred občinske zgradbe v Središču pospremili domačini, sorodniki in prijatelji.
Med dogodki v teku poletja smo zabeležili tudi veliko slovesnost ob 60.obletnici GZ Ormož in 44.dnevu gasilcev. Prisotna so bila vsa gasilska društva GZ Ormož. Vse skupaj pa se je začelo s parado skozi mesto Ormož:
V nadaljevanju se odpravljamo v GORICE pod klopotec! Točno tako se je imenovala prireditev, ki so jo na Turistični kmetiji Puklavec v Zasavcih pripravili člani skupine PORINI PA POČINI oziroma Kulturno društvo KLOPOTEC. Bilo petja in glasbe, ki se je razlegala daleč naokrog:
Za konec pa še med zadnje športne dogodke, čeprav med njimi še vedno odmeva osvojena srebrna medalja SEDMIH Ormožanov na olimpijskem festivalu evropske mladine v Gruziji. Tako, da bo beseda še tekla o spominih na Gruzijo, sicer pa tudi aktualnih dogodkov na rokometnih in nogometnih igriščih tod okrog ne zmanjka!
VABLJENI K OGLEDU ODDAJE nocoj, v četrtek ob 20.uri. (Ponovitve bodo na programu KTV ORMOŽ v petek ob 10.in 16.uri ter v nedeljo ob 11.uri)
Oddajo pa si lahko ogledate tudi na programih SIP TV, PeTV in v nedeljo ob 11.50 uri na TELE M.