Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 29. 6. 2018, do 7:00 ure dne 2. 7. 2018 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 29. 6. 2018
Ob 7:01 uri smo bili obveščeni o težavah med zakoncema v okolici Ormoža. Ob prihodu patrulje na kraj sta se že pomirila in kršitve ni bilo.

Ob 7:47 uri smo na mejnem prehodu Središče ob Dravi opravili zaslišanje hrvaškega državljana osumljenega tatvine.

Ob 8.14 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na Ptujski cesti v Ormožu. Udeleženi sta bili dve vozili od katerih je tujec hrvaški državljan s kraja odpeljal. Ob 13:45 uri je bil tujec izsleden in izdana mu je bila globa.

SOBOTA 30. 6. 2018

Ob 7:00 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek v naselju Sodinci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o dostopu od ogleda.

Ob 9:00 uri smo v sprejeli ustno kazensko ovadbo zaradi suma goljufije pri prodaji motornega kolesa. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 16:24 uri smo v naselju Lahonci obravnavali tatvino drv. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 16:53 uri smo bili obveščeni o pogrešani pacientki Psihiatrične bolnice Ormož. Pacientka je bila izsledena še isti dan in predana zdravniškemu osebju.

Ob 19:00 uri smo v naselju Gornji Ključarovci obravnavali prometno nesrečo II. kategorije, kjer je voznica zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljala v obcestni jarek in se lahko telesno poškodovala. Povzročiteljici izdan plačilni nalog.

Ob 23:42 uri smo vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola.

NEDELJA 1. 7. 2018
Ob 00:47 uri smo v Svetem Tomažu obravnavali tatvino mobilnega telefona. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 8.40 uri smo bili obveščeni o tatvini mulčerja v naselju Libanja. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 11:02 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije – dogodek. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno na lokalni cesti v gozdu Stolenščak, izven naselja Dobrava. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 16:34 uri smo bili obveščeni o gorečem vozilu na vozišču Novakove ceste v Ormožu. Opravljen ogled, sledi poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 2. 7. 2018:
– od 2. 7. do 8. 7. 2018 poteka poostren nadzor cestnega prometa – enosledna motorna vozila.
– ob rednem delu bomo opravljali nadzor prometa s poudarkom na vožnji pod vplivom alkohola in hitrosti.
PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir