ROKOMET: Utrecht 2013 – 7. del: Tri v vrsto!!! SLO – GER 29 : 27 (14 : 13) Slovenija – Nemcija 29 : 27 (14 : 13)
Slovenija:
Kastelic (4 obrambe), Urbic (10 obramb): Velkavrh, Stojnic, Husar 7, Kavcic, Kikanovic, Janc 7, Prevolnik, R. Cvetko O. 1, Malus 8, Bedeti 1, Kolmancic, Marguc 3, R. Cvetko C. 2. Trener: Sasa Prapotnik
Slovenija je v tretjem krogu predtekmovanja kljub slabi predstavi ugnala se Nemcijo. Nemci so bili trd oreh in izid v 27. minuti je bil se neodlocen (11 : 11). Dobro igro na zacetku 2. polcasa je Slovenija kronala z vodstvom 22 : 17. Ob tem je Aleks Kavcic imel se protinapad za +6, a ga je zapravil in Nemcija se je z delnim izidom 5 : 0 vrnila v igro (22 : 22). V dramaticni koncnici je Nemcija celo povedla s 26 : 25, sele takrat, ko je Slovenija zabredla v tezave so fantje uvideli , da vrag jemlje salo in zaigrali kot znajo in v samem zakljucku tekme strli odpor Nemcev. Za potrditev zmage je zadel Gal Marguc. Slovenija je proti Nemciji odigrala najslabso tekmo turnirja, a vendarle zmagala in na koncu steje leto. Pohvaliti je potrebno oba vratarja, se posebej Ziga Urbica, ki je v 2. polcasu zbral 9 obramb in Blaza Husarja na levem krilu, ki je dosegel 7 tock. Svojo najboljso predstavo na turnirju je ponudil tudi Jaka Malus, ki je tekmo koncal pri metu 11/8. S tremi zmagami je Slovenija osvojila prvo mesto in jo v polfinalu caka v cetrtek 18. julija ob 18.00 uri tekma s Svedsko.
IZJAVA:
Klaus Dieter Pettersen (trener Nemcije): Kljub porazu sem zadovljen s predstavo svoje ekipe. Cestitam Sloveniji za zasluzeno zmago. Ste mali narod izjemnih sportnih uspehov in upam, da se tega zavedate.
Blaz Husar (igralec Slovenije): Nervoza v nasih vrstah je bila nepotrebno prisotna, saj smo v trenutnem stanju boljsi od Nemcev. Odigrali smo najslabse v obrambi in storili le 20 prekrskov, prej proti Norveski 32 in proti Hrvaski 34 prekrskov. S povprecno igro smo se izvlekli. Mi zmoremo veliko vec in verjamem, da bomo to dokazali ze na naslednji tekmi proti Svedski.

Slovenija je dosegla se tretjo zmago!!! Tri v vrsto!!! Gremo po cetrto!!!!