FUTSAL, Finale U21, povratna tekma:

Petelini U21 državni podprvaki

Tomaž Picerija Ozmec – Sevnica 1 : 5 (0 : 2)

Strelci: 0:1 Grigič (11.), 0:2 Martič (14.), 0:3 Martič (26.), 0:4 Grigič (29.), 1:4 Magdič (31.), 1:5 Govekar (34.).

Tomaž Picerija Ozmec: Ketiš, Starčevič, Kolarič; Magdič, Školiber, Goričan, Gašparič, Koren, Kociper, Belšak, Jaušovec, Žganec, Matjašič, Zlatnik. Trenerja: Marjan Magdič in Matej Gajser

Futsalerjem Tomaža na povratni tekmi finala mladincev do 21 let ni uspelo prirediti čudeža in nadoknaditi zaostanka štirih zadetkov s prve tekme (zmage Sevnice s 6 : 2). Ekipa je pred tekmo poleg Zlatnika ostala še brez pomoči poškodovanega Žganca, kar se je precej poznalo pri igri Petelinov. Sevnica je tako v konkurenci mladincev do 21 let tretjič zapored postala državni prvak. Tomažu pa je s srebrom uspel največji uspeh v zgodovini kluba. Pokala in medalje najboljšim je podelil predsednik KMN pri NZS in član IO NZS Vlado Močnik. Navijači obeh ekip so po koncu tekme z velikim aplavzom nagradili obe ekipi.

Domen Školiber je letos igral za selekciji U19 in U21.

Domen Školiber je letos igral za selekciji U19 in U21.

IZJAVI:

Miha Magdič (kapetan Tomaž Picerija Ozmec): Drugo leto zapored smo osvojili 2. mesto. Lani v konkurenci do 19, letos v konkurenci do 21 let. Naš cilj pred sezono je bil dosežen že z uvrstitvijo v polfinale. Ta prelep pokal za drugo mesto pa je samo češnja na smetani. Smo zelo zadovoljni. Čestitke Sevnici, ki je dokazala na obeh tekmah, da je najboljša v državi. Še posebej izstopa pri njih prva četverka, ki se ji vidi, da že igra članski futsal v 1. SFL. Bo pa zelo zanimiva naslednja sezona, saj naša ekipa ostane skoraj enaka, Sevnica pa bo ostala brez udarne četverice njihovih najboljših futsalerjev.

Miha Magdič je kapetan ekipe Tomaža do 21 let.

Miha Magdič je kapetan ekipe Tomaža do 21 let.

Mitja Jontez (trener Sevnica): To je zlata generacija sevniškega futsala. To je generacija pred katero je velika prihodnost, če bodo le trenirali in predano delali kot so doslej. Sem ponosen in vesel, da sem lahko treniral tako generacijo. Zraven njih sem tudi jaz posatl boljši trener. Razlika med ekipama v velikem finalu je v tem, da imajo naši fantje za sabo veliko več težkih tekem in to se je moralo poznati na igrišču. Čestitke tudi Tomažu, ki ima odlično ekipo. Če ne bodo zaspali oz. če bodo še bolj predano delali potem lahko oni kaj kmalu grejo po naši poti, ko smo osvojili zadnje tri naslove državnih prvakov.

Za Petelini je SREBRNA sezona. Pri Svetem Tomažu morajo biti zadovoljni s prikazanim svojih fantov.

Za Petelini je SREBRNA sezona. Pri Svetem Tomažu morajo biti zadovoljni s prikazanim svojih fantov.