TOREK 24. 8. 2021

Ob 20.30 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Po zbranih obvestilih je bil kršitelju izdan plačilni nalog po ZJRM-1, ker se je nedostojno vedel in žalil prijavitelja.

Ob 21.35 smo v cestnem prometu imeli v postopku tujega državljana, ki je z motorno vozilo v naselju prekoračil dovoljeno hitrost za 22 km/h. Izdan mu je bil plačilni nalog za prekoračitev hitrosti. V nadaljevanju postopka je alkotest pokazal 0,89 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje. Oseba je bila pridržana do privedbe v postopek k sodniku za prekrške.

SREDA 25. 8. 2021
Ob 6.02 smo bili obveščeni o izpuščenih psih, kateri so se nahajali na lokalni cesti. Patrulja je ugotovila lastnika, kateremu je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o zaščiti živali.

Ob 9.39 smo bili obveščeni o poškodbi vozila. Patrulja je zadevo zaključila z uradnim zaznamkom.

Ob 10.48 so policisti opravili ogled kraja kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Lastnik je odstopil od pregona, zato bo zadeva zaključena s kazensko ovadbo v skrajšanem postopku na državno tožilstvo.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 12. 8. 2021:
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).
– prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.

Pripravili policisti PP ORMOŽ