Policisti policijske postaje Ormož smo ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure dne
10. 9. 2015, do 7. ure, dne 11. 9. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 10. 9. 2015

Ob 6:53 smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije, katera se je zgodila na glavni cesti pred naseljem Cvetkovci, na odcepu za lokalno cesto za Podgorce. Udeležena so bila tri vozila (2xOA in 1xKV), dva udeleženca sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v SB JP Ptuj. Na kraju so bili zraven reševalcev NMP iz ZD Ormož, še gasilci iz PGD Ormož. Vzrok nesreče je bil izsiljevanje prednosti.

Ob 11:23 smo prejeli klic, da so zaposleni na parkirišču svojega podjetja zalotili NN moškega (rdeča kratka majica, modre kavbojke, bela obutev, svetli lasje), kateri je sedel v njihovem odklenjenem vozilu in brskal po notranjosti. Ko je do vozila prišla tam zaposlena delavka je, po krajšem dialogu z njo, s kraja pobegnil neznano kam. Kljub takojšnjemu odzivu na klic, nam ga ni uspelo izslediti.

Ob 15:45 smo bili obveščeni o poškodbi osebnega avtomobila na enem izmed ormoških parkirišč. Po zbranih obvestilih bomo zadevo zaključili z uradnim zaznamkom o ugotovitvah.

Napoved aktivnosti za vikend:
– Še danes bomo policisti v bližini šol in vrtcev izvajali poostrene nadzore cestnega prometa, vse udeležence prometa pa pozivamo, naj bodo še posebej pozorni na najmlajše udeležence v prometu in s tem na njihovo varnost.
– v času do 20. 9 2015 poteka poostren nadzor prometa nad uporabo varnostnih pasov.
– v soboto dne 12. 9. 2015 se bodo med 8. in 16. izvajale meritve hitrosti z radarjem na postajnem območju.
– v nedeljo dne 13. 9. 2015 bomo v popoldanskem času na postajnem območju izvedli poostren nadzor cestnega prometa na področju hitrosti, alkohola in enoslednih vozil.
PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir