V letu dni je v centru Svetinj zrasla sodobna vinska hiša Pep’s, ki bo odslej poleg odličnih vin prleških vinogradnikov ponujala tudi prenočišča z zajtrkom, a gostila tudi zaključene družbe in prirejala kulturne prireditve ob vinu. Slavnostno odprtje je bilo minuli četrtek:
Naslovna fotografija: Katja Jurkovič in Mitja Kosec

Gre za zgradbo v centru Svetinj, kjer je včasih bila trgovina, zadnja leta pa je v zgradbi bila vinoteka PEP’s WINE s prleškimi vini vseh sort, s katero sta domačina – brat in sestra Mitja Kosec in Katja Jurkovič začela uresničevati svoje sanje in jih končno uresničila s prenovo dotrajane stavbe, ki je tako zrasla v sodobno vinsko hišo s ponudbo prenočišč in je danes v ponos družini, Svetinjam, in občini z okolico. Katja je diplomirana ekonomistka, njen brat Mitja pa dipl.inž. strojništva. V bistvu so jima v življenju bila odprta številna druga pota, a sta se odločila, da ostaneta doma, združita moči, nadaljujeta družinsko tradicijo in v domačem kraju ustvarita svojo zgodbo.

Slavnostne trakove na vhodih v sobe z dvorišča so prerezali: V sobo, ki so jo poimenovali PRIKLET sta trak prerezala mama Zlatka in oče Lojzek; trak na vhodu v sobo s posteljo na preši, ki je verjetno tudi najatraktivnejša soba v objektu – sta prerezala župan Danijel Vrbnjak in direktor JZ za TKŠ Andrej Vršič, trak v sobo številka 3, ki so jo poimenovali Soba nad pivnico je prerezal Mitja Kosec z družino. In sobo 4, ki se imenuje Špejza je prerezala še Katja Jurkovič z družino. Sicer pa Pep’s hiša ponuja še 5 sob. Skupaj torej 9, od teh sta 2 sobi namenjeni 4-članskim družinam, ostalih 7 pa je dvoposteljnih.

Na otvoritveni slovesnosti se je zbrala vrsta domačinov in gostov ter mnogih, ki so kakorkoli pomagali pri ureditvi projekta. Zraven sta bila tudi župan občine Ormož Danijel Vrbnjak in direktor JZ TKŠ Ormož Andrej Vršič, ki sta družini Kosec-Jurkovič za dosežek čestitala in izrazila veselje nad pomembno turistično pridobitvijo v občini. Zbrane sta nagovorila tudi Katja in Mitja, zapel pa je ženski pevski zbor Okarina, v katerem sodeluje tudi Katja.
Sledil je še blagoslov objekta, ki ga je opravil svetinjski župnik Jožef Rajner in možnost ogleda prostorov ter pogostitev in druženje.
Investicija je vredna okrog 450 tisoč evrov. 200 tisoč si je investitorjem uspelo pridobiti na razpisu Ministrstva za kmetijstvo, agencije za kmetijske trge republike Slovenije.

VEČ v oddaji UTRIP ORMOŽA, 5.maja 2022 ob 20.uri.

Utrinki z odprtja: