Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 30. 10. 2019, do 7:00 ure dne 4. 11. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 30.10.2019:

– Ob 11.43 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom v naselju Cvetkovci. Neznan voznik je pri vožnji izsilil prednost drugemu vozniku, zaradi česar je prišlo do prometne nesreče prve kategorija. Po zbranih obvestilih je neznan voznik bil izsleden, izdan mu je bil plačilni nalog.

– Ob 12.30 smo bili obveščeni o dveh kaznivih dejanjih, ugotovljeno je bilo, da gre za dve kaznivi dejanji tatvine, po zbranih obvestilih, sledi ustrezen ukrep na okrožno državno tožilstvo.

– Ob 16.16 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na parkirnem prostoru. Patrulja je opravila ogled kraja in v zvezi ugotovitev na kraju zadevo zaključila z uradnim zaznamkom.

– Ob 16.38 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Patrulja je na kraju ugotovila, da je do nesreče prišlo zaradi nepravilne vožnje enega od udeležencev v prometni nesreči. Povzročitelju na kraju izdan plačilni nalog.

ČETRTEK 31.10.2019:

– Ob 20.25 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in pobegom s kraja. Patrulja je na kraju ugotovila, da je do nesreče prišlo zaradi nepravilnega premika voznika, kateri pa je s kraja odpeljal. Z zbiranjem obvestil je bilo izsledeno vozilo, ki je bilo udeleženo v prometni nesreči, med tem ko voznik ni bil izsleden. Ko bo voznik izsleden bo mu izdana odločba v hitrem postopku.

– 03.56 je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.69 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku na kraju odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

PETEK 1.11.2019:

Tega dne nismo obravnavali varnostno zanimivih dogodkov.

SOBOTA 2.11.2019:

– Ob 08.14 smo bili obveščeni o poškodbi osebnega vozila na parkirnem prostoru. Patrulja je na kraju ugotovila, da je neznan voznik zaradi nepravilnega premika trčil v pravilno parkirano vozilo, napisan je bil uradni zaznamek.

– Ob 14.17 uri je bila pri kontroli prometa vstavljena voznica osebnega vozila, kateri je bil odrejen alkotest, rezultat je pokazal 0,41mg/l. Voznici je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ter izdan plačilni nalog.

– Ob 17.57 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Savcih. Patrulja je na kraju ugotovila, da je voznik z osebnim vozilom trčil v srno. Izdano mu je bilo obvestilo o odstopu.

NEDELJA 3. 11. 2019

– Ob 14.43 smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije in udeležbo treh vozil. Patrulja je na kraju ugotovila, da je do nesreče prišlo zaradi vožnje na prekratki varnosti razdalji povzročitelja nesreče, kateri je trčil v vozilo, ki je vozilo pred njim . To vozilo pa je nato odbilo naprej v naslednje vozilo. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 4. 11. 2019:

– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel);

– V času od 4.11.2019 do 5.11.2019 bomo izvajali poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov (nadzor poteka na območju celotne države)

PRIPRAVILA:
Dušan Leben, višji policist
in Edvard Cvetko, komandir