Podjetje Teleing d.o.o. bo po končanem postopku presoje koncentracije pred Javno agencijo Republike Slovenije za varstvo konkurence vstopilo v strateško partnerstvo z največjim kabelskim in tretjim mobilnim operaterjem v Sloveniji – podjetjem Telemach d.o.o., če bo agencija po presoji povezavo odobrila.

Pridružitev skupini Telemach bo tako vnesla svež veter na območju 15. občin na področju Spodnjega Podravja in Pomurja, kjer Teleing ponuja svoje fiksne telekomunikacijske storitve.

S pridružitvijo bodo naročniki poleg storitev, ki jih že uporabljajo, lahko dostopali do najnovejših in najsodobnejših telekomunikacijskih rešitev po dostopnih cenah, ki jih Telemach ponuja svojim naročnikom, kot so velika hitrost dostopa do interneta, HD programi, časovni preskok, video na zahtevo, mobilna aplikacija D3 GO, stacionarna in mobilna telefonija, brezplačni klici v omrežje Telemach in United Group.

Pri izboru strateškega partnerja je bilo, ob zagotovitvi celovite ponudbe najsodobnejših telekomunikacijskih mobilnih in fiksnih storitev Teleingovim naročnikom, odločilna tudi ohranitev delovnih mest za zaposlene v podjetju Teleing in zagotovitev virov za dokončanje optičnega omrežja, ki ga Teleing gradi od leta 2007 s ciljem, da do leta 2020 v celoti nadomesti obstoječa bakrena omrežja kabelske televizije z novim optičnim omrežjem.

Pridruževanje in konsolidacija operaterjev je normalen trend na trgu EU in Slovenije, kjer je močno prisotna konvergenca fiksnih in mobilnih telekomunikacijskih storitev. Samo operaterji, ki ponujajo celotno paleto fiksnih in mobilnih storitev so lahko dolgoročno konkurenčni.

Dodatne informacije:

Teleing
Telefon: 080 35 38
E-pošta: info@teleing.com