Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 1. 6. 2012 do 7:00 ure dne 4. 6. 2012 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 1. 6. 2012

Ob 9:30 uri je oškodovanec na policijski postaji podal predlog za pregon kaznivega dejanja ogrožanja varnosti.

SOBOTA 2. 6. 2012
Ob 12:50 uri so v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji opravili ogled kraja kaznivega dejanja »Poškodovanje tuje stvari«, kjer je neznani storilec poškodoval vhodna vrata na stanovanjskem bloku. V zvezi s kaznim dejanjem zbirajo nadaljnja obvestila.

Ob 16:32 uri so opravili intervencijo v naselju Rucmanci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je izvenzakonska partnerica udarila partnerja. Kršiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 19:25 uri je patrulja na regionalni cesti v naselju Pavlovci ustavila voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Alkotest je po opravljenem preizkusu pokazal 0,63 mg/l alkohola v organizmu. Zaradi tega je bilo zoper voznika odrejeno pridržanje na policijski postaji Ormož ter prepovedana nadaljnja vožnja, začasno pa mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na okrajno sodišče Ormož.

Ob 21:33 uri so na lokalni cesti Miklavž pri Ormožu – Vinski vrh opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije dogodek. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval osebni avtomobil. Dogodek zaključen z uradnim zaznamkom.

Ob 23:15 uri so na lokalni cesti v Savcih opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča in poškodoval vozilo. Zaradi kršitev določil ZPrCP mu je na kraju bil izdan plačilni nalog.

NEDELJA 3. 6. 2012
Ob 07:15 uri je oškodovanec na policijski postaji podal predlog za pregon kaznivega dejanja ogrožanja varnosti

Ob 12:30 uri so na območju »Obreške bure« obravnavali dogodek ilegalni prehod državne meje. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je sedem državljanov R Hrvaške izven mejnega prehoda prestopilo državno mejo in se tako izognilo mejni kontroli. Na kraju je bila vsem izrečena globa zaradi kršitev določil Zakona o tujcih, po končanem postopku pa so bili na Mejnem prehodu Ormož izročeni tujim varnostnim organom.

Ob 21:26 uri so opravili intervencijo v naselju Strjanci, kjer je na kraju bilo ugotovljeno, da je prišlo do verbalnega spora med znanci zaradi neurejenih »družinskih« odnosov. Kršitelju je na kraju bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil ZJRM-1.

Ob 04:00 uri so prejeli prijavo o vlomu v naselju Velika Nedelja. Po prvih zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec tekom noči vlomil skozi vrata v stanovanjski objekt ter iz notranjosti odtujil denar. Ogled kraja še poteka, po opravljenem ogledu in vseh zbranih obvestilih pa bodo policisti podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo Ptuj.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 4. 6. 2012:
v času med 4. 6. 2012 in 10. 6. 2012 bodo policisti poostreno kontrolirali prisotnost alkohola in drugih substanc pri udeležencih v prometu

Pripravila:
Mitja Tramšek
policist I
in
Edvard Cvetko, komandir
višji policiski inšpektor II