Včeraj popoldne (petek, 01.junija) je bila otvoritev vrtca. V več kot 1000 kvadratnih metrov veliko zgradbo so se uporabniki sicer preselili že konec novembra lani, za uradno otvoritev pa so izbrali pomladni mesec.
V moderno urejeni zgradbi je enajst oddelkov in številni pripadajoči prostori: Od prostornih sanitarij do kuhinje, jedilnice, garderob, do skupnega prostora za različne družabnosti in teras, ter igrišč, kjer se bo možno zadrževati ob sončnih dnevih.
Investicija je ovrednotena na malo čez dva milijona evrov. Denar je zagotovila občina Ormož iz proračuna. Pomagala pa si je tudi s kreditom v višini 600 tisoč eurov.
Vrtec je podjetje Pomgrad iz Murske sobote gradilo leto in pol. Kot glavni podizvajalec pa je bilo domače gradbeno podjetje Holermous. Razen prostorov, kjer se nahaja vrtec, je nekaj obnovitvenih del doživela tudi OŠ Stanka Vraza (tik ob vrtcu); tako, da je skupaj bilo dograjenih in obnovljenih kar 1700 kvadratnih metrov.
Kot je v svojem govoru povedal župan, bodo v tem letu nekaj obnovitvenih del doživeli še trije vrtci v občini: V Veliki Nedelji imajo v načrtu širitev vrtca, v Podgorcih energetsko sanacijo, v vrtcu v Miklavžu pri Ormožu pa bodo deležni nekaterih posegov, k bodo malčkom izboljšali bivalne pogodbe. Razen tega se vrtcem obeta še ena organizacijska spreemba, namreč vrtca v Ivanjkovcih in v Miklavžu pri Ormožu se bosta z naslednjim šolskim letom priključila tamkajšnima osnovnima šolama.

Prireditev so naslovili ŽIV ŽAV V NOVEM VRTCU (Foto: Karolina Putarek)

Otroci so s svojimi vzgojiteljicami pripravili bogat kulturni program (Foto: Karolina Putarek)

Otroci skupin Baloni in Mehurčki stari 2 in 3 leta v plesni dramatizaciji NAŠ DOJENČEK (Foto: Karolina Putarek)

Pedenjpedi in Kapljice, stari 3 in 4 leta v plesni dramatizaciji PO LUŽAH ČOFOTAM (Foto: Karolina Putarek)

Pikini prijatelj, stari 5 in 6 let z učenci OŠ Stanka Vraza v točki POJ Z MENOJ (Foto:Karolina Putarek)

Na otvoritvi (Foto: Karolina Putarek)

Vrtec je za vse nas velika pridobitev. MARJETA MEŠKO, ravnateljica VIZ VRTCA Ormož (Foto: Karolina Putarek)

Župan ALOJZ SOK je v svojem govoru, med drugim, predstavil tudi nekaj načrtov v zvezi z vrtci v občini (Foto:Karolina Putarek)

Tako uporabnikom kot občini, je za veliko pridobitev čestital Boris Zupančič z Ministrstva RS za izobraževanje, znanost, kulturo in šport (Foto: Karolina Putarek)

Zadovoljstvo nad novo , moderno zgradbo vrtca je izrazila tudi Leonida Novak iz Zavoda RS za šolstvo (Foto: Karolina Putarek)

Zbranim je čestital tudi Tadej Ružič iz podjetja POMGRAD (Foto: Karolina Putarek)

V imenu staršev je veliko zadovoljstvo nad odličnimi pogoji bivanja v novem vrtcu izrazila mama Simona Kralj (Foto:Karolina Putarek)

Blagoslov je opravil domači župnik Drago Avsenak (Foto: Karolina Putarek)

Na otvoritvi ... (Foto:Karolina Putarek)

Na otvoritvi... (Foto:Karolina Putarek)

Na otvoritvi: Marjeta Meško, ravnateljica VIZ VRTEC Ormož in Milan Ritonja, častni občan občine Ormož (Foto: Karolina Putarek)

V prostorni, svetli igralnici .... (Foto: Karolina Putarek)

Na sončni terasi ... (Foto: Karolina Putarek)

Igrala ob vrtcu ... (Foto: Karolina Putarek)

Vzgojiteljica Albina Krstič s svojim varovancem pred nastopom na otvoritveni slovesnosti (Foto: Karolina Putarek)

Temeljni kamen za vrtec so položili 02.julija 2010 in se vselili konec novembra 2011 ... (Foto: Karolina Putarek)