Društvo upokojencev Miklavž pri Ormožu je v sodelovanju z MZDU Ormož in PZDU Spodnje Podravje Ptuj bilo organizator 3.odprtega državnega prvenstva v visečem kegljanju za upokojence.
Prvo takšno tekmovanje je potekalo v Velenju, drugo v Dupleku, tretje pa minulo soboto v Miklavžu pri Ormožu.

Državnega prvenstva se je deležilo 18 ekip oziroma 150 upokojencev iz sedmih Pokrajinskih zvez DU Slovenije: Spodnje Podravje Ptuj, Zgornje Podravje Maribor, Pomurska pokrajinska zveza; Saleška pokrajinska zveza Velenje, Slovenjgraška pokrajinska zveza, Pokrajinska zveza Brežice Posavje in Pokrajinska zveza Celje.

Moških ekip je bilo 9:
DU Duplek A, DU Duplek B, ekipa DU Bodonci, Brezovci, Zenkovci; DU Andraž nad Polzelo, DU Velenje, DU Šentilj pri Velenju, DU Središče ob Dravi, DU Miklavž pri Ormožu, DU Brežice in DU Vuzenica.

Ženskih ekip je bilo 8:
DU Starše, DU Andraž nad Polzelo, DU Škale, DU Podgorci 2; DU Miklavž pri Ormožu; DU Duplek, DU Šentilj pri Velenju, DU Vuzenica.

Tekmovanje je potekalo v Miklavžu na novo urejenem klegljišču za viseče kegljanje, ki so si ga miklvaški upokojenci s pomčjo domače KS uredili na prostoru za Domom kulture.
Organizacija tekmovanja je bila brezhibna, bilo je poskrbljeno za vsako podrobnost, tudi za pogostitev gostov, in lična darilca, ki so jih za slovo prejeli vsi udeleženci. Ženske so za spomin prejele kvačkane prtičke moški pa flaško domačega žganja.

Še pred začetkom tekmovanja je zbrane pozdravila predsednica DU Miklavž pri Ormožu Slavica Mihorič, takoj zatem je veliko športne sreče zbranim tekmovalcem zaželel tudi župan občine Ormož Alojz Sok; za njim pa pedsednik KS Miklavž pri Ormožu Emil Trstenjak. Zbrane pa je pozdravila tudi podpredsednica ZDUSa Slavica Golob.

Razen Slavice Mihorič, predsednice DU Miklavž pri Ormožu je zbrane pozdravil tudi župan občine Ormož Alojz Sok (Foto:Karolina Putarek)

Pred začetkom tekmovanja je zbrane pozdravil tudi Mirko Novak, predsednik MZDU Ormož,Sveti Tomaž, Središče ob Dravi (Foto:Karolina Putarek)

Zbranim je nekaj besed namenil tudi predsednik KS Miklavž pri Ormožu Emil Trstenjak (Foto:Karolina Putarek)

Otvoritveni met krogle: Alojz Sok, župan občine Ormož (Foto:Karolina Putarek)

Organizacija takšnega tekmovanja je kar velik zalogaj, pravi predsednica DU Miklavž pri Ormožu Slavica Mihorič:

PRISLUHNI izjavi: Slavica Mihorič – predsednica DU Miklavž pri Ormožu
Slavica Mihorič

Med ženskimi ekipami so se končno najboljše odrezale članice
DU Duplek, ki so podrle 574 kegljev; druge so bile članice DU Starše pri Mariboru, ki so podrle 504 keglje, pred članicami DU Podgorci, ki so samo z eneim podrtim kegljem manj pristale n 3.mestu. Domačinke članice DU Miklavž pa si pristale na 4, mestu s 469-timi podrtimi keglji.

Med moškimi ekipami so se najbolje odrezaliin tako zasedli prvo mesto člani DU Dublek B, ki so podrli 579 kegljev; na drugo mesto se je uvrstila ekipa DU Duplek II s 573-timi podrtimi keglji, tretji pa so bili domačini, člani DU Miklavž pri Ormožu, ki so podrli 511 kegljev. Četrto mesto pa je osvojila ekipa DU Središče ob Dravi.

Kot je povedal predsednik sekcije za šport pri MZDU Stanko Pignar, (ki nam je posredoval tudi vse končne podatke), bo naslednje 4. odprto državno prvenstvo v visečem kegljanju za upokojence predvidoma v Staršah pri Mariboru.

In še nekaj utrinkov z otvoritve tekmovanja:

Tekmovalce je ob prihodu dočakala bogato bležena miza. Za dobrote so poskrbele članice DU Miklavž pri Ormožu (Foto:Karolina Putarek)

Tekmovalci so se zbrali ob 9.uri ( Foto:Karolina Putarek)

Zbrani so prisluhnili pozdravnim nagovorom (Foto: Karolina Putarek)

Na tekmovanju je sodelovalo 9 moškin in 8 ženskih ekip (Foto:Karolina Putarek)