Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 13. 9. 2019, do 7:00 ure dne 16. 9. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 13. 9. 2019

Ob 08:55 smo bili obveščeni o prometni nesreči z telesno poškodbo na parkirnem prostoru pred trgovino v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik z osebnim avtomobilom zaradi nepravilnega premika trčil v kolesarko. Kolesarka se je v nesreči hudo telesno poškodovala. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 19.02 smo bili obveščeni o sporu med teto in nečakinjo v Miklavžu pri Ormožu. Med prepirom sta ena drugo tudi fizično napasli, zato sta obe šle k zdravniku.

Ob 20.08 smo v Mihalovcih obravnavali povoženje divjadi. Izdano je bilo Obvestilo o odstopu od ogleda.

21.00 smo bili obveščeni o povoženju divjadi, tokrat v Obrežu. Voznici je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda.

SOBOTA 14. 9. 2019

Ob 8:15 smo na mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom izročili državljana Pakistana, kateri je bil v preteklih dneh prijet pri ilegalnem prehodu državne meje.

Ob 20:50 smo v Središču ob Dravi prijeli dva državljana Irana, za katera je bilo ugotovljeno, da sta predhodno ilegalno prestopila državno mejo. Po končanem postopku bosta izročena hrvaškim varnostnim organom.

Ob 00:30 smo v Središču ob Dravi prijeli tri državljane Alžirije, za katere je bilo ugotovljeno, da so predhodno ilegalno prestopili državno mejo. Po končanem postopku bodo izročeni hrvaškim varnostnim organom.

NEDELJA 15. 9. 2019

Ob 9:00 uri smo na mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom izročili dva državljana Irana in tri državljane Alžirije, ki so bili v soboto prijeti pri ilegalnem prehodu državne meje.

Ob 14:35 smo na območju naselja Godeninci ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je v vozilu prevažal 6 tujcev, ki so predhodno na nedovoljen način prestopili državno mejo med R Hrvaško in R Slovenijo. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje in bo s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika na Ptuju, tujci pa bodo po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Ob 18:17 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na lokalni cesti v naselju Kog. Po opravljenem ogledu kraja in zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da je voznik kmetijskega traktorja na traktorskem priključku peljal tri osebe, katere so zaradi nepravilne vožnje oseb in neprilagojene hitrosti med vožnjo padle iz priključka, dva pa sta pri tem zadobila lahke telesne poškodbe in sta iskala zdravniško pomoč v Zdravstvenem domu Ormož. Po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep zoper povzročitelja.

Ob 5:20 uri smo na vlaku iz smeri Ljutomera prijeli tri državljane Sirije in enega državljana Palestine, za katere je bilo ugotovljeno, da so predhodno na nedovoljen način prestopili državno mejo med R Hrvaško in R Slovenijo. V nadaljnji postopek je osebe prevzela Policijska postaja Ljutomer.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 16. 9. 2019:

– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel);

Pripravila: Mitja TRAMŠEK višji policist I
in komandir Edvard Cvetko višji policijski inšpektor II

Objavila: Sara Gabor