Rokomet
V goste najperspektivnejši ekipi

Pred rokometaši v 1. slovenski rokometni ligi je 3. krog. Pivovarji iz Celja so svojo nalogo zaradi nedeljskega nastopa v Ligi prvakov pri Kielcah že opravili v sredo. Z izidom 39 : 29 so aktualni državni in pokalni prvaki porazili Ribnico. Ostali pari so naslednji:

Slovan Ljubljana – Slovenj Gradec; NAŠ TIP: 1
Vse drugo kot zmaga Ljubljančanov v tem paru ne pride v poštev. Korošci so svoj “Bingo” že zadeli in sicer v 1. krogu z zmago 28 : 27 proti Jeruzalemu. Razlika v prid Slovana se bo na koncu vrtela okrog 10 zadetkov.

Trimo Trebnje – Cimos Koper; NAŠ TIP: 2
Trimo je po izgubi trenerja Marke Šibile in igralcev Davida Miklavčiča, Željke Muse in Sebastiana Skubeta postal povprečna ekipa, ki se bo težko prebila med šest najboljših oz. v Ligo za prvaka. Cimos ima visoke načrte in si zato ne bo privoščil spodrsljaja. Glavna aduta Koprčanov bosta vratarja Dušan Podpečan in Darko Stanić, ki sta v odlični formi, ter prav bivši Trebanjec Sebastian Skube.

Maribor Branik – Šmartno; NAŠ TIP: 1
Branikovci ne blestijo v tem prvenstvu, ampak zbirajo točke točno tam, kjer je to najbolj potrebno. Zasedbo Maribora pestijo težave s poškodbami. Vasji Furlanu se je na listi poškodovanih pridružil še Damir Batinović. Oba ne bosta nastopila proti novincu v ligi, ki je v 2. krogu dosegel domačo zmago proti Krki. Gostitelji imajo še vedno dovolj kvalitetnih igralcev z bogatimi izkušnjami, ki bi tekmo proti Šmartnemu mirno morali popeljati do druge prvenstvene zmage.

Krka Novo mesto – Gorenje Velenje; NAŠ TIP: 2
Dolenjci so računali na točke v Šmartnem in so v 27. minuti vodili celo z 17 : 10, vendar so po visokem vodstvu padli v igri in doživeli neugoden poraz 32 : 29. Krka bo doma nevaren nasprotnik, vendar ne za ekipe Celja, Cimosa in Gorenja. Napovedujemo zmago Gorenja.

Škofja Loka – Jeruzalem Ormož; NAŠ TIP: 1

Pred začetkom sezone bi si upali napovedati zmago ali remi Vinarjev v Škofji Loki. Po prvih krogih in pokalnem srečanju pa vloga favorita pripada zasedbi iz Škofje Loke. Gorenjci se lahko pohvalijo, da imajo najperspektivnejšo ekipo v Sloveniji. Trener Gregor Cvijič veliko rotira ekipo in s takim načinom drži visoki tempo igre.
Prvo ime Ločanov je odlični levičar Jure Dolenec, kateremu v zunanji liniji pomagajo Sašo Mikanovič, Marko Dujmovič in Miha Svetelšek. Vse boljši postaja Darko Cingesar, ki je z mladinsko reprezentanco osvojil bronasto kolajno na EP na Slovaškem. Gre za igralca, ki lahko zaigra tudi v zunanji liniji. Na črti sta neugodna Uroš Bundalo in Miha Verdenik. Ormožani ne smejo pozabiti na “slovenskega Vranješa” Grega Jamnika, ki je v Slovenj Gradcu zabil 6 zadetkov. Mlada ekipa, ki je res najperspektivnejša, ampak na trenutke tudi zaletava in prav te črne luknje nasprotnika bodo Vinarji morali opaziti in izkoristiti na najboljši način. Prednost Jeruzalema so izkušnje in še vedno dovolj velika kvaliteta, ki jo imajo varovanci trenerja Saše Prapotnika. Jeruzalem ima tudi boljše vratarje in močnejšo obrambo, Škofjeločani boljši napad. Drži pravilo, da zmagujejo tiste ekipe, ki bolje igrajo obrambo. Spomnite se le Francozov.